Det søte livs eltefri focaccia
Det søte livs eltefri focaccia er fantastisk godt og gir herlig middelhavs-atmosfære på kjøkkenet! Dette er en enkel variant som toppes med kun olivenolje, maldonsalt og tørkede urter, men det er ikke noe i veien for å legge til noen oliven, soltørkede tomater eller terninger med fetaost. Jeg syns den enkle varianten er veldig god og liker å dyppe små biter i skikkelig god olivenolje.
Denne focaccia-oppskriften er basert på en eltefri bakemetode, som går ut på å røre sammen deigen raskt for hånd. Deigen skal være temmelig løs, så det trengs ingen form for elting. Det brukes kun veldig små mengder gjær, og deigen skal heve i romtemperatur i 12-18 timer. Det er derfor ideelt å røre sammen deigen på kvelden og steke focacciaen til middag dagen etter.
Sett bort fra hevetiden, er denne focacciaen veldig rask å lage. En utrolig enkel måte å bake et fantastisk godt brød på!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Det søte livs eltefri focaccia er fantastisk godt og gir herlig middelhavs-atmosfære på kjøkkenet! Dette er en enkel variant som toppes med kun olivenolje, maldonsalt og tørkede urter, men det er ikke noe i veien for å legge til noen oliven, soltørkede tomater eller terninger med fetaost. Jeg syns den enkle varianten er veldig god og liker å dyppe små biter i skikkelig god olivenolje.
Denne focaccia-oppskriften er basert på en eltefri bakemetode, som går ut på å røre sammen deigen raskt for hånd. Deigen skal være temmelig løs, så det trengs ingen form for elting. Det brukes kun veldig små mengder gjær, og deigen skal heve i romtemperatur i 12-18 timer. Det er derfor ideelt å røre sammen deigen på kvelden og steke focacciaen til middag dagen etter.
Sett bort fra hevetiden, er denne focacciaen veldig rask å lage. En utrolig enkel måte å bake et fantastisk godt brød på!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Gjærdeig
- 600 g hvetemel
- 1 ts maldonsalt
- 0.5 ts tørrgjær
- 5 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje extra virgin
Topping
- 5 ss olivenolje extra virgin
- 1 ts maldonsalt
- 0.5 ts basilikum, tørket
- 0.5 ts oregano, tørket
- 0.5 ts rosmarin, tørket
Slik gjør du:
Gjærdeig
- 600 g hvetemel
- 1 ts maldonsalt
- 0.5 ts tørrgjær
- 5 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje extra virgin
Topping
- 5 ss olivenolje extra virgin
- 1 ts maldonsalt
- 0.5 ts basilikum, tørket
- 0.5 ts oregano, tørket
- 0.5 ts rosmarin, tørket
