vegetar

Eltefritt, grovt grytebrød

2 t 30 min

Når du baker brød i gryte, får du ekstra god skorpe på brødet. I tillegg ser det veldig hyggelig ut med brødet inni gryta. Her er det brukt en helt enkel, eltefri deig, som gir et saftig og grovt grytebrød nesten uten jobb. Deigen skal være nesten tyktflytende når du setter den til heving.

Du trenger en 4 liters jerngryte med lokk.

338 har lagret denne
Eltefritt grovt grytebrød

Når du baker brød i gryte, får du ekstra god skorpe på brødet. I tillegg ser det veldig hyggelig ut med brødet inni gryta. Her er det brukt en helt enkel, eltefri deig, som gir et saftig og grovt grytebrød nesten uten jobb. Deigen skal være nesten tyktflytende når du setter den til heving.

Du trenger en 4 liters jerngryte med lokk.

338 har lagret denne

Ingredienser

1
stk
  • 500 g hvetemel, siktet
  • 250 g sammalt hvete, grovt, pluss litt mer til steking
  • 10 g salt
  • 0.25 pakke tørrgjær
  • 6 dl vann, lunkent

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel, siktet
  • 250 g sammalt hvete, grovt, pluss litt mer til steking
  • 10 g salt
  • 0.25 pakke tørrgjær
  • 6 dl vann, lunkent
Bland sammen alt det tørre og rør inn vann. Tilsett eventuelt litt ekstra vann hvis deigen blir for fast.
Dekk til og sett til heving på et lunt sted i omtrent halvannen time, eller til deigen har doblet seg i størrelse.
Forvarm ovnen til 225 grader. Smør en 4 liters jerngryte med litt olje, og sett i ovnen til den er rykende varm.
Hell deigen i gryta og strø litt grovt mel på toppen. Sett lokk på og bak i 40 minutter til brødet har hevet seg og blitt fast.
Fjern lokket og stek i 20 minutter til, til skorpen er mørk og fin. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alt det tørre og rør inn vann. Tilsett eventuelt litt ekstra vann hvis deigen blir for fast.
Dekk til og sett til heving på et lunt sted i omtrent halvannen time, eller til deigen har doblet seg i størrelse.
Forvarm ovnen til 225 grader. Smør en 4 liters jerngryte med litt olje, og sett i ovnen til den er rykende varm.
Hell deigen i gryta og strø litt grovt mel på toppen. Sett lokk på og bak i 40 minutter til brødet har hevet seg og blitt fast.
Fjern lokket og stek i 20 minutter til, til skorpen er mørk og fin. Avkjøl på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?