Lag brioche-hamburgerbrød neste gang du skal spise burger! Dette er en deig med egg og smør som tilsettes underveis i eltingen. Du kan også lage pølsebrød av den samme deigen.
Oppskriften gir 10-12 store brioche-hamburgerbrød. Tid er ikke medregnet heving.
Lag brioche-hamburgerbrød neste gang du skal spise burger! Dette er en deig med egg og smør som tilsettes underveis i eltingen. Du kan også lage pølsebrød av den samme deigen.
Oppskriften gir 10-12 store brioche-hamburgerbrød. Tid er ikke medregnet heving.
Varm melken til cirka 30 grader. Rør gjæren ut med melken i en bakebolle.
Tilsett egg, sukker, mel og salt. Kjør deigen ved lav hastighet i 5 minutter.
Skrap godt ned langs sidene i bollen, øk hastigheten til middels og kjør deigen videre i cirka 10 minutter til den har blitt glatt og elastisk.
Skru ned til lav hastighet igjen og tilsett smøret, litt etter litt. Øk hastigheten til litt over middels når alt smøret er tilsatt, og kjør deigen videre i 5-10 minutter til deigen har blitt smidig, blank og elastisk.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i 1-2 timer eller til omtrent dobbel størrelse.
Slå sammen deigen i bollen. Dekk til bollen på nytt med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet natten over. Deigen må ikke stå lenger enn 24 timer.
Kna deigen lett sammen og del den i 10-12 like store emner. Rull ut fine boller og sett bollene over på stekebrett kledd med bakepapir.
Trykk bollene litt flate, dekk med plastfolie og hev brødene i til de er store og luftige. Det tar litt lenger tid enn ved vanlig temperert deig, siden deigen er kald i utgangspunktet.
Varm ovnen til 190 grader og sett en langpanne med kokende vann nederst i ovnen.
Pensle brødene forsiktig med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø hvis ønskelig.
Stek brødene midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Bon appetit!
Varm melken til cirka 30 grader. Rør gjæren ut med melken i en bakebolle.
Tilsett egg, sukker, mel og salt. Kjør deigen ved lav hastighet i 5 minutter.
Skrap godt ned langs sidene i bollen, øk hastigheten til middels og kjør deigen videre i cirka 10 minutter til den har blitt glatt og elastisk.
Skru ned til lav hastighet igjen og tilsett smøret, litt etter litt. Øk hastigheten til litt over middels når alt smøret er tilsatt, og kjør deigen videre i 5-10 minutter til deigen har blitt smidig, blank og elastisk.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i 1-2 timer eller til omtrent dobbel størrelse.
Slå sammen deigen i bollen. Dekk til bollen på nytt med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet natten over. Deigen må ikke stå lenger enn 24 timer.
Kna deigen lett sammen og del den i 10-12 like store emner. Rull ut fine boller og sett bollene over på stekebrett kledd med bakepapir.
Trykk bollene litt flate, dekk med plastfolie og hev brødene i til de er store og luftige. Det tar litt lenger tid enn ved vanlig temperert deig, siden deigen er kald i utgangspunktet.
Varm ovnen til 190 grader og sett en langpanne med kokende vann nederst i ovnen.
Pensle brødene forsiktig med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø hvis ønskelig.