Hjemmelagde pølsebrød
Nybakte pølsebrød er så godt at du fort kan glemme hele pølsa. Deigen kan også brukes til burgerbrød. Legg brødene ganske tett på stekebrettet, slik at de vokse sammen under heving og steking.
Deigen kan gjerne kaldheves over natten eller opptil 24 timer i kjøleskap. Reduser da gjærmengden til 25 g eller en halv pose tørrgjær. Husk at kald deig må etterheves lenger. Beregn cirka en time ekstra hevetid.
Oppskriften gir 12 brød.
Nybakte pølsebrød er så godt at du fort kan glemme hele pølsa. Deigen kan også brukes til burgerbrød. Legg brødene ganske tett på stekebrettet, slik at de vokse sammen under heving og steking.
Deigen kan gjerne kaldheves over natten eller opptil 24 timer i kjøleskap. Reduser da gjærmengden til 25 g eller en halv pose tørrgjær. Husk at kald deig må etterheves lenger. Beregn cirka en time ekstra hevetid.
Oppskriften gir 12 brød.
- 50 g smør
- 5 dl melk
- 50 g fersk gjær, eller 1 pose tørrgjær
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 700 g hvetemel
- 4 ss olivenolje
- egg, sammenvispet, til pensling
- sesamfrø
- 50 g smør
- 5 dl melk
- 50 g fersk gjær, eller 1 pose tørrgjær
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 700 g hvetemel
- 4 ss olivenolje
- egg, sammenvispet, til pensling
- sesamfrø
