vegetar

Hjemmelagde pølsebrød

2 t 30 min

Nybakte pølsebrød er så godt at du fort kan glemme hele pølsa. Deigen kan også brukes til burgerbrød. Legg brødene ganske tett på stekebrettet, slik at de vokse sammen under heving og steking.

Deigen kan gjerne kaldheves over natten eller opptil 24 timer i kjøleskap. Reduser da gjærmengden til 25 g eller en halv pose tørrgjær. Husk at kald deig må etterheves lenger. Beregn cirka en time ekstra hevetid.
Oppskriften gir 12 brød.

624 har lagret denne
Pølsebrød

Nybakte pølsebrød er så godt at du fort kan glemme hele pølsa. Deigen kan også brukes til burgerbrød. Legg brødene ganske tett på stekebrettet, slik at de vokse sammen under heving og steking.

Deigen kan gjerne kaldheves over natten eller opptil 24 timer i kjøleskap. Reduser da gjærmengden til 25 g eller en halv pose tørrgjær. Husk at kald deig må etterheves lenger. Beregn cirka en time ekstra hevetid.
Oppskriften gir 12 brød.

624 har lagret denne
4
porsjoner
  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær, eller 1 pose tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 700 g hvetemel
  • 4 ss olivenolje
  • egg, sammenvispet, til pensling
  • sesamfrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær, eller 1 pose tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 700 g hvetemel
  • 4 ss olivenolje
  • egg, sammenvispet, til pensling
  • sesamfrø
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og varm væsken til 25-30 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker, salt, mel og olje.
Kjør deigen i 10-15 minutter i kjøkkenmaskinnen, til en jevn, elastisk og smidig deig. La deigen gå ved full hastighet de siste par minuttene.
Dekk til bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 12 like store emner og trill ut avlange boller. Dekk bollene med plastfilm og la de hvile på benken i 10-15 minutter.
Form hver bolle til pølsebrødfasong, cirka 15 cm lange. Kjevle gjerne ut hver bolle til en avlang leiv, for så å rulle den sammen igjen til en jevn rull. Pass på at skjøten kommer på undersiden.
Legg brødene over på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plastfilm og la pølsebrødene etterheve i cirka 35-40 minutter.
Pensle brødene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø hvis ønskelig.
Stek brødene midt i ovnen ved 215 grader i cirka 10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og varm væsken til 25-30 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker, salt, mel og olje.
Kjør deigen i 10-15 minutter i kjøkkenmaskinnen, til en jevn, elastisk og smidig deig. La deigen gå ved full hastighet de siste par minuttene.
Dekk til bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 12 like store emner og trill ut avlange boller. Dekk bollene med plastfilm og la de hvile på benken i 10-15 minutter.
Form hver bolle til pølsebrødfasong, cirka 15 cm lange. Kjevle gjerne ut hver bolle til en avlang leiv, for så å rulle den sammen igjen til en jevn rull. Pass på at skjøten kommer på undersiden.
Legg brødene over på stekebrett med bakepapir. Dekk til med plastfilm og la pølsebrødene etterheve i cirka 35-40 minutter.
Pensle brødene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø hvis ønskelig.
Stek brødene midt i ovnen ved 215 grader i cirka 10 minutter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?