vegetar

Fruktig «brød» med gulrot og nøtter

1 h 30 min
Lagret av 256 brukere
Fruktig «brød» med gulrot og nøtter
Lagret av 256 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 dl sammalt hvete, finsiktet
  • 1.25 dl havregryn, lettkokte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 1 klype muskat
  • 2 stk egg, store
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • 1.5 dl honning, flytende
  • 3 dl gulrot, revet
  • 1 dl eple, revet
  • 1 dl rosiner
  • 1.5 dl nøtter, hakkede, som valnøtter og hasselnøtter
  • 0.5 dl gresskarkjerner

topping

  • 2 ss rosiner
  • 2 ss nøtter, hakkede
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 1 ts sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl sammalt hvete, finsiktet
  • 1.25 dl havregryn, lettkokte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 1 klype muskat
  • 2 stk egg, store
  • 1.5 dl olivenolje, mild
  • 1.5 dl honning, flytende
  • 3 dl gulrot, revet
  • 1 dl eple, revet
  • 1 dl rosiner
  • 1.5 dl nøtter, hakkede, som valnøtter og hasselnøtter
  • 0.5 dl gresskarkjerner

topping

  • 2 ss rosiner
  • 2 ss nøtter, hakkede
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 1 ts sesamfrø
Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg, olje og honning. Rør det tørre raskt sammen med eggeblandingen, og vend inn gulrot, eple, rosiner, nøtter og gresskarkjerner. Fyll røren over i formen og dryss over ekstra rosiner, nøtter, gresskarkjerner og sesamfrø.
Stek brødet på nest nederste rille i cirka 50-60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du løfter det over på en rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Kle en liten brødform med bakepapir.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg, olje og honning. Rør det tørre raskt sammen med eggeblandingen, og vend inn gulrot, eple, rosiner, nøtter og gresskarkjerner. Fyll røren over i formen og dryss over ekstra rosiner, nøtter, gresskarkjerner og sesamfrø.
Stek brødet på nest nederste rille i cirka 50-60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du løfter det over på en rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?