Focaccia med pesto er lett å lage og nydelig å servere som tilbehør til middager, koldtbord eller til lunsj. Du kan også eksperimentere med å fylle focaccia med forskjellige, andre fyll og toppinger.
Focaccia med pesto er lett å lage og nydelig å servere som tilbehør til middager, koldtbord eller til lunsj. Du kan også eksperimentere med å fylle focaccia med forskjellige, andre fyll og toppinger.
Løs opp gjæren i lunkent vann og honning. Bland i hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 10 minutter.
Bland i oljen det siste minuttet. Det skal bli en veldig løs og klissete deig. Dekk til bollen og la deigen heve i 30 minutter.
Lag pestoen i mellomtiden. Riv parmesanen. Ha den revne osten, basilikumblader og -stilker og pinjekjerner i en food prosessor. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i.
Kjør blandingen sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen. Smak til med presset sitronsaft og maldonsalt.
Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Hell halvparten av deigen i langpannen. Deigen er klissete, men ha godt med olivenolje på fingrene. Da går det fint å trykke deigen utover i langpannen.
Smør ca. 2/3 av pestoen over deigen i et tykt lag. Resten av pestoen spares til serveringen.
Ha resten av deigen i langpannen og bruk igjen oljete fingre til å trykke og dra i deigen slik at du får et lag deig over pestoen. Når du har deigen noenlunde jevnt over det hele, presser du hull i deigen med fingrene.
Fordel over litt mer olivenolje og dryss over timian, revet parmesanost og litt maldonsalt. Pass på å ikke bruke for mye salt, siden det er salt fra før i både osten, pestoen og gjærdeigen.
Hev i 20 minutter. Stek focacciaen midt i ovnen ved 180°C i ca 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl litt før du løfter focacciaen ut av langpannen og deler den i firkanter.
Bon appetit!
Løs opp gjæren i lunkent vann og honning. Bland i hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 10 minutter.
Bland i oljen det siste minuttet. Det skal bli en veldig løs og klissete deig. Dekk til bollen og la deigen heve i 30 minutter.
Lag pestoen i mellomtiden. Riv parmesanen. Ha den revne osten, basilikumblader og -stilker og pinjekjerner i en food prosessor. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i.
Kjør blandingen sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen. Smak til med presset sitronsaft og maldonsalt.
Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Hell halvparten av deigen i langpannen. Deigen er klissete, men ha godt med olivenolje på fingrene. Da går det fint å trykke deigen utover i langpannen.
Smør ca. 2/3 av pestoen over deigen i et tykt lag. Resten av pestoen spares til serveringen.
Ha resten av deigen i langpannen og bruk igjen oljete fingre til å trykke og dra i deigen slik at du får et lag deig over pestoen. Når du har deigen noenlunde jevnt over det hele, presser du hull i deigen med fingrene.
Fordel over litt mer olivenolje og dryss over timian, revet parmesanost og litt maldonsalt. Pass på å ikke bruke for mye salt, siden det er salt fra før i både osten, pestoen og gjærdeigen.
Hev i 20 minutter. Stek focacciaen midt i ovnen ved 180°C i ca 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl litt før du løfter focacciaen ut av langpannen og deler den i firkanter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto