rask
vegetar

Ostegratinert hvitløksbrød

25 min

Ostegratinert hvitløksbrød er veldig godt tilbehør til de fleste retter. Her får du en deilig vri på hvitløksbrødet, laget av en focaccia og masse ost.

1237 har lagret denne
Ostegratinert hvitløksbrød, focaccia

Ostegratinert hvitløksbrød er veldig godt tilbehør til de fleste retter. Her får du en deilig vri på hvitløksbrødet, laget av en focaccia og masse ost.

1237 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk focaccia, 25 x 30 cm
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss bladpersille, hakket, evt. basilikum
  • 1 klype flaksalt
  • 200 g revet ost, gjerne mozzarella

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk focaccia, 25 x 30 cm
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss bladpersille, hakket, evt. basilikum
  • 1 klype flaksalt
  • 200 g revet ost, gjerne mozzarella
Hakk hvitløken, dryss over en klype flaksalt og mos hvitløken og saltet med en gaffel.
Rør sammen smør, hvitløkmos og hakket persille.
Skjær brødet i jevne firkanter uten å skjære helt igjennom. Smør hvitløksmøret ned i sporene og dryss over ost.
Stek hvitløksbrødet ved 215 grader til overflaten blir gyllen og sprø. Det tar cirka 10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk hvitløken, dryss over en klype flaksalt og mos hvitløken og saltet med en gaffel.
Rør sammen smør, hvitløkmos og hakket persille.
Skjær brødet i jevne firkanter uten å skjære helt igjennom. Smør hvitløksmøret ned i sporene og dryss over ost.
Stek hvitløksbrødet ved 215 grader til overflaten blir gyllen og sprø. Det tar cirka 10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?