Til hovedinnhold

Havrebrød med cottage cheese

1 h 30 min
6 varer
1.0k
Havrebrød med cottage cheese

Dette havrebrødet er sunt, godt og proteinrikt. Hovedingrediensene er havre, egg og cottage cheese. Brødet blir kompakt, men veldig smakfullt og godt.
Deigen er kjemperask å lage, inneholder ikke gjær og det trengs ingen heving.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 500 g havregryn, små, lettkokte
  • 1.5 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 500 g Cottage cheese
  • 4 stk egg

Pynt

  • 2 ss store havregryn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g havregryn, små, lettkokte
  • 1.5 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 500 g Cottage cheese
  • 4 stk egg

Pynt

  • 2 ss store havregryn
Sett ovnen på 180 grader. Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en foodprosessor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.
Ha så cottage cheese og egg i foodprosessoren, og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.
Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt - men likevel fast deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann). Pensle overflaten av brøddeigen med vann og dryss på store havregryn til pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader. Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en foodprosessor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.
Ha så cottage cheese og egg i foodprosessoren, og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.
Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt - men likevel fast deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann). Pensle overflaten av brøddeigen med vann og dryss på store havregryn til pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?