Dette havrebrødet er sunt, godt og proteinrikt. Hovedingrediensene er havre, egg og cottage cheese. Brødet blir kompakt, men veldig smakfullt og godt. Deigen er kjemperask å lage, inneholder ikke gjær og det trengs ingen heving. Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette havrebrødet er sunt, godt og proteinrikt. Hovedingrediensene er havre, egg og cottage cheese. Brødet blir kompakt, men veldig smakfullt og godt. Deigen er kjemperask å lage, inneholder ikke gjær og det trengs ingen heving. Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Sett ovnen på 180 grader. Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en foodprosessor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.
Ha så cottage cheese og egg i foodprosessoren, og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.
Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt - men likevel fast deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann). Pensle overflaten av brøddeigen med vann og dryss på store havregryn til pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
Bon appetit!
Sett ovnen på 180 grader. Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en foodprosessor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.
Ha så cottage cheese og egg i foodprosessoren, og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.
Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt - men likevel fast deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann). Pensle overflaten av brøddeigen med vann og dryss på store havregryn til pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto