vegetar

Enkel focaccia

2 t 30 min

En enkel focaccia er det ultimate tilbehøret til pastaretter og grillmat. Focaccia har også blitt et populært brød på koldtbordet og er lett å lage til mange.

Brødet kan toppes med for eksempel oliven, rødløk i tynne skiver, bløte soltørkede tomater eller fetaost. Ha på ønsket topping samtidig med oljen og dytt det litt ned i deigen. Andre urter som oregano, salvie og timian passer også fint.

Servert gjerne focaccia med hjemmelaget aioli.

1269 har lagret denne
Focaccia og skål med aioli på trefjøl
Foto: Sara Johannessen

En enkel focaccia er det ultimate tilbehøret til pastaretter og grillmat. Focaccia har også blitt et populært brød på koldtbordet og er lett å lage til mange.

Brødet kan toppes med for eksempel oliven, rødløk i tynne skiver, bløte soltørkede tomater eller fetaost. Ha på ønsket topping samtidig med oljen og dytt det litt ned i deigen. Andre urter som oregano, salvie og timian passer også fint.

Servert gjerne focaccia med hjemmelaget aioli.

1269 har lagret denne
6
porsjoner
  • 5 dl vann, cirka 25 grader
  • 2 ts sukker
  • 40 g fersk gjær
  • 750 g hvetemel, gjerne ekstra fint
  • 2 ts salt
  • 0.75 dl olivenolje

Topping

  • 0.5 - 1 dl olivenolje
  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin, frisk eller tørket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl vann, cirka 25 grader
  • 2 ts sukker
  • 40 g fersk gjær
  • 750 g hvetemel, gjerne ekstra fint
  • 2 ts salt
  • 0.75 dl olivenolje

Topping

  • 0.5 - 1 dl olivenolje
  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin, frisk eller tørket
Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett mel og bland ved lav hastighet i 3 minutter.
Tilsett salt og olje og elt deigen ved middels hastighet i 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie og et kjøkkenklede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Strekk ut deigen på et smurt stekebrett. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
Dra deigen litt ut på nytt, til ønsket fasong. Dekk til og la deigen hvile i 10 minutter til.
Varm ovnen til 215 grader. Lag dype groper i deigen og drypp over olje.
La deigen hvile i ytterligere 5 minutter før du drysser over salt og rosmarin.
Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett mel og bland ved lav hastighet i 3 minutter.
Tilsett salt og olje og elt deigen ved middels hastighet i 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie og et kjøkkenklede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Strekk ut deigen på et smurt stekebrett. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
Dra deigen litt ut på nytt, til ønsket fasong. Dekk til og la deigen hvile i 10 minutter til.
Varm ovnen til 215 grader. Lag dype groper i deigen og drypp over olje.
La deigen hvile i ytterligere 5 minutter før du drysser over salt og rosmarin.
Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?