Enkel focaccia
En enkel focaccia er det ultimate tilbehøret til pastaretter og grillmat. Focaccia har også blitt et populært brød på koldtbordet og er lett å lage til mange.
Brødet kan toppes med for eksempel oliven, rødløk i tynne skiver, bløte soltørkede tomater eller fetaost. Ha på ønsket topping samtidig med oljen og dytt det litt ned i deigen. Andre urter som oregano, salvie og timian passer også fint.
Servert gjerne focaccia med hjemmelaget aioli.
En enkel focaccia er det ultimate tilbehøret til pastaretter og grillmat. Focaccia har også blitt et populært brød på koldtbordet og er lett å lage til mange.
Brødet kan toppes med for eksempel oliven, rødløk i tynne skiver, bløte soltørkede tomater eller fetaost. Ha på ønsket topping samtidig med oljen og dytt det litt ned i deigen. Andre urter som oregano, salvie og timian passer også fint.
Servert gjerne focaccia med hjemmelaget aioli.
- 5 dl vann, cirka 25 grader
- 2 ts sukker
- 40 g fersk gjær
- 750 g hvetemel, gjerne ekstra fint
- 2 ts salt
- 0.75 dl olivenolje
Topping
- 0.5 - 1 dl olivenolje
- 1.5 ss flaksalt
- rosmarin, frisk eller tørket
- 5 dl vann, cirka 25 grader
- 2 ts sukker
- 40 g fersk gjær
- 750 g hvetemel, gjerne ekstra fint
- 2 ts salt
- 0.75 dl olivenolje
Topping
- 0.5 - 1 dl olivenolje
- 1.5 ss flaksalt
- rosmarin, frisk eller tørket
