vegetar

Enkel focaccia

2 t 30 min

En enkel focaccia er det ultimate tilbehøret til pastaretter og grillmat. Focaccia har også blitt et populært brød på koldtbordet og er lett å lage til mange.

Brødet kan toppes med for eksempel oliven, rødløk i tynne skiver, bløte soltørkede tomater eller fetaost. Ha på ønsket topping samtidig med oljen og dytt det litt ned i deigen. Andre urter som oregano, salvie og timian passer også fint.

Servert gjerne focaccia med hjemmelaget aioli.

1271 har lagret denne
Focaccia og skål med aioli på trefjøl
Foto: Sara Johannessen

En enkel focaccia er det ultimate tilbehøret til pastaretter og grillmat. Focaccia har også blitt et populært brød på koldtbordet og er lett å lage til mange.

Brødet kan toppes med for eksempel oliven, rødløk i tynne skiver, bløte soltørkede tomater eller fetaost. Ha på ønsket topping samtidig med oljen og dytt det litt ned i deigen. Andre urter som oregano, salvie og timian passer også fint.

Servert gjerne focaccia med hjemmelaget aioli.

1271 har lagret denne
6
porsjoner
  • 5 dl vann, cirka 25 grader
  • 2 ts sukker
  • 40 g fersk gjær
  • 750 g hvetemel, gjerne ekstra fint
  • 2 ts salt
  • 0.75 dl olivenolje

Topping

  • 0.5 - 1 dl olivenolje
  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin, frisk eller tørket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl vann, cirka 25 grader
  • 2 ts sukker
  • 40 g fersk gjær
  • 750 g hvetemel, gjerne ekstra fint
  • 2 ts salt
  • 0.75 dl olivenolje

Topping

  • 0.5 - 1 dl olivenolje
  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin, frisk eller tørket
Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett mel og bland ved lav hastighet i 3 minutter.
Tilsett salt og olje og elt deigen ved middels hastighet i 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie og et kjøkkenklede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Strekk ut deigen på et smurt stekebrett. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
Dra deigen litt ut på nytt, til ønsket fasong. Dekk til og la deigen hvile i 10 minutter til.
Varm ovnen til 215 grader. Lag dype groper i deigen og drypp over olje.
La deigen hvile i ytterligere 5 minutter før du drysser over salt og rosmarin.
Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett mel og bland ved lav hastighet i 3 minutter.
Tilsett salt og olje og elt deigen ved middels hastighet i 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie og et kjøkkenklede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Strekk ut deigen på et smurt stekebrett. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
Dra deigen litt ut på nytt, til ønsket fasong. Dekk til og la deigen hvile i 10 minutter til.
Varm ovnen til 215 grader. Lag dype groper i deigen og drypp over olje.
La deigen hvile i ytterligere 5 minutter før du drysser over salt og rosmarin.
Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?