Løs opp gjæren i vannet (cirka 30 grader). Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen i cirka 10 minutter, eller til den er smidig, skinnende og litt klissete. Arbeid deigen ved full hastighet de to siste minuttene.
Smør en passe stor bolle med litt olje og legg i deigen. Smør litt olje over deigen, dekk til med plastfilm og legg et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 grader. La et rent stekebrett stå i ovnen mens den varmes. Har du en pizzastein, så bruker du den.
Kna deigen sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 8 like store emner og rull hvert emne til en bolle. Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 15 minutter.
Kvel eller klem hver bolle ut til en rund leiv, cirka 0,5 cm tykk, og la leiven hvile 5 minutter til. Legg pitabrødene rett på det varme stekebrettet. Du får plass til 3 om gangen. Stek brødene i 5 minutter.
Alternativt kan du steke brødene i en varm jernpanne smurt med litt olje over høy varme. Stek brødene på begge sider. De er ferdige når de har blåst seg opp og fått noen gylne prikker. Dette gjelder både ovnsteking og pannesteking. Stekes de for lenge, blir de fort tørre.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et klede slik at de holder seg myke og varme.
Bon appetit!
Løs opp gjæren i vannet (cirka 30 grader). Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen i cirka 10 minutter, eller til den er smidig, skinnende og litt klissete. Arbeid deigen ved full hastighet de to siste minuttene.
Smør en passe stor bolle med litt olje og legg i deigen. Smør litt olje over deigen, dekk til med plastfilm og legg et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 grader. La et rent stekebrett stå i ovnen mens den varmes. Har du en pizzastein, så bruker du den.
Kna deigen sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 8 like store emner og rull hvert emne til en bolle. Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 15 minutter.
Kvel eller klem hver bolle ut til en rund leiv, cirka 0,5 cm tykk, og la leiven hvile 5 minutter til. Legg pitabrødene rett på det varme stekebrettet. Du får plass til 3 om gangen. Stek brødene i 5 minutter.
Alternativt kan du steke brødene i en varm jernpanne smurt med litt olje over høy varme. Stek brødene på begge sider. De er ferdige når de har blåst seg opp og fått noen gylne prikker. Dette gjelder både ovnsteking og pannesteking. Stekes de for lenge, blir de fort tørre.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et klede slik at de holder seg myke og varme.