Til hovedinnhold

Soda bread: Irsk natronbrød

1 h
6 varer
185
Soda bread: Irsk natronbrød

På under en time, uten knaing og heving, har du et rykende ferskt brød på bordet. Hemmeligheten bak dette superenkle brødet er natron i kombinasjon med et syrlig melkeprodukt. 

Brødet passer perfekt til gryteretter som irish stew. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 200 g fullkornshvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts natron
  • 4 dl kefir

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g hvetemel
  • 200 g fullkornshvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts natron
  • 4 dl kefir
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Sikt sammen mel, salt, sukker og natron i en stor bolle.
Tilsett kefirmelk og bland deigen raskt sammen til den akkurat samler seg.
Form deigen til en rund leiv (cirka 20 cm i diameter) på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire ved å skjære halvveis ned i deigen.
Stek brødet midt i ovnen i 35-45 minutter. Brødet er ferdig når det kommer en «hul» lyd når du banker på det på undersiden. La avkjøle på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Sikt sammen mel, salt, sukker og natron i en stor bolle.
Tilsett kefirmelk og bland deigen raskt sammen til den akkurat samler seg.
Form deigen til en rund leiv (cirka 20 cm i diameter) på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire ved å skjære halvveis ned i deigen.
Stek brødet midt i ovnen i 35-45 minutter. Brødet er ferdig når det kommer en «hul» lyd når du banker på det på undersiden. La avkjøle på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?