En saftig og myk focaccia som passer perfekt som tilbehør til pasta, suppe eller salat. I tillegg til fetaost er brødet toppet med rosmarin og flaksalt, men her er mulighetene nesten uendelige.
Focaccia kan også fylles med pesto, eller lag en helt enkel focaccia uten fyll.
En saftig og myk focaccia som passer perfekt som tilbehør til pasta, suppe eller salat. I tillegg til fetaost er brødet toppet med rosmarin og flaksalt, men her er mulighetene nesten uendelige.
Focaccia kan også fylles med pesto, eller lag en helt enkel focaccia uten fyll.
0.5 dl olivenolje, + ekstra til å ringle over deigen
topping
2 - 3 ss olivenolje extra virgin
70 g fetaost
rosmarin, fersk
havsalt
Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, sukker, lunkent vann og olivenolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter.
Hell litt olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
Når deigen har doblet i størrelse, heller du den over i en ildfast form (cirka 16x25 cm) med bakepapir. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter til.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Når focacciaen er ferdighevet, lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt små biter av fetaost og ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over havsalt.
Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Bon appetit!
Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, sukker, lunkent vann og olivenolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter.
Hell litt olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
Når deigen har doblet i størrelse, heller du den over i en ildfast form (cirka 16x25 cm) med bakepapir. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter til.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Når focacciaen er ferdighevet, lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt små biter av fetaost og ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over havsalt.
Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.