OL-brød: Grovbrød med spelt og rug
For at de norske utøverne skal få i seg grovbrød slik som de kjenner til hjemmefra, har de med seg en egen baker under de olympiske vinterleker i Pyeongchang 2018.
OL-baker Amund Skrutvold har ansvar for å bake brød daglig til blant annet skiskytterne og langrennsutøverne. Her deler han oppskriften på et av grovbrødene som serveres under OL til frokost og lunsj.
For at de norske utøverne skal få i seg grovbrød slik som de kjenner til hjemmefra, har de med seg en egen baker under de olympiske vinterleker i Pyeongchang 2018.
OL-baker Amund Skrutvold har ansvar for å bake brød daglig til blant annet skiskytterne og langrennsutøverne. Her deler han oppskriften på et av grovbrødene som serveres under OL til frokost og lunsj.
Ingredienser
- 7 dl vann
- 300 g fin sammalt speltmel
- 150 g sammalt rug
- 80 g spelt, flak
- 70 g solsikkekjerner
- 490 g speltmel, siktet
- 20 g rapsolje
- 18 g salt
- 25 g honning, evt. 11 gr maltekstrakt
- 11 g tørrgjær
Slik gjør du:
- 7 dl vann
- 300 g fin sammalt speltmel
- 150 g sammalt rug
- 80 g spelt, flak
- 70 g solsikkekjerner
- 490 g speltmel, siktet
- 20 g rapsolje
- 18 g salt
- 25 g honning, evt. 11 gr maltekstrakt
- 11 g tørrgjær
