Til hovedinnhold
vegetar

OL-brød: Grovbrød med spelt og rug

3 h

For at de norske utøverne skal få i seg grovbrød slik som de kjenner til hjemmefra, har de med seg en egen baker under de olympiske vinterleker i Pyeongchang 2018.
OL-baker Amund Skrutvold har ansvar for å bake brød daglig til blant annet skiskytterne og langrennsutøverne. Her deler han oppskriften på et av grovbrødene som serveres under OL til frokost og lunsj. 

Lagret av 356 brukere
OL-brød: Grovbrød med spelt og rug

For at de norske utøverne skal få i seg grovbrød slik som de kjenner til hjemmefra, har de med seg en egen baker under de olympiske vinterleker i Pyeongchang 2018.
OL-baker Amund Skrutvold har ansvar for å bake brød daglig til blant annet skiskytterne og langrennsutøverne. Her deler han oppskriften på et av grovbrødene som serveres under OL til frokost og lunsj. 

Lagret av 356 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 7 dl vann
  • 300 g fin sammalt speltmel
  • 150 g sammalt rug
  • 80 g spelt, flak
  • 70 g solsikkekjerner
  • 490 g speltmel, siktet
  • 20 g rapsolje
  • 18 g salt
  • 25 g honning, evt. 11 gr maltekstrakt
  • 11 g tørrgjær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 7 dl vann
  • 300 g fin sammalt speltmel
  • 150 g sammalt rug
  • 80 g spelt, flak
  • 70 g solsikkekjerner
  • 490 g speltmel, siktet
  • 20 g rapsolje
  • 18 g salt
  • 25 g honning, evt. 11 gr maltekstrakt
  • 11 g tørrgjær
Bland det grove melet (spelt og rug), speltflak og solsikkekjerner sammen. Ha i vannet (cirka 16-18 grader) og la det stå i minimum 2 timer (gjerne natten over) på kjøkkenbenken.
Tilsett resten av ingrediensene: siktet speltmel, rapsolje, salt, maltekstrakt og tørrgjær.
Elt deigen på rolig hastighet til den blir glatt og elastisk. Når deigen er ferdig eltet, la den hvile i 45-50 minutter.
Del deigen og form den til to brød. Legg brødene over i former og la dem heve i cirka 1,5 time i romtemperatur - eller til de når kanten av formen.
Stek i forvarmet ovn på 210 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland det grove melet (spelt og rug), speltflak og solsikkekjerner sammen. Ha i vannet (cirka 16-18 grader) og la det stå i minimum 2 timer (gjerne natten over) på kjøkkenbenken.
Tilsett resten av ingrediensene: siktet speltmel, rapsolje, salt, maltekstrakt og tørrgjær.
Elt deigen på rolig hastighet til den blir glatt og elastisk. Når deigen er ferdig eltet, la den hvile i 45-50 minutter.
Del deigen og form den til to brød. Legg brødene over i former og la dem heve i cirka 1,5 time i romtemperatur - eller til de når kanten av formen.
Stek i forvarmet ovn på 210 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?