Hva med å lage et brytebrød som ser ut som et juletre? Garantert en suksess på julelunsjen. Brytebrødet kan serveres med pesto, forskjellig type pålegg eller en dippsaus med tomat.
Velger du å lage dippsausen anbefaler jeg deg å kjøpe hermetiserte tomater av god kvalitet.
Hva med å lage et brytebrød som ser ut som et juletre? Garantert en suksess på julelunsjen. Brytebrødet kan serveres med pesto, forskjellig type pålegg eller en dippsaus med tomat.
Velger du å lage dippsausen anbefaler jeg deg å kjøpe hermetiserte tomater av god kvalitet.
Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre sammen med olje. Elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mellomtiden lager du dippsaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiske tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
Bon appetit!
Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre sammen med olje. Elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mellomtiden lager du dippsaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiske tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.