Til hovedinnhold
vegetar

Flettebrød med hvitløk og basilikumsmør

2 h

Fylt brød er bare fantastisk godt og passer veldig bra til supper, gryter og ovnsbakte retter. Dette flettebrødet er kjempeluftig og godt og er fylt med deilig hvitløk og basilikumsmør. Har du andre urter for hånd kan du gjerne bruke dem istedenfor.  Oppskriften er til to brød.

Lagret av 1675 brukere
Flettebrød med hvitløk og basilikumsmør

Fylt brød er bare fantastisk godt og passer veldig bra til supper, gryter og ovnsbakte retter. Dette flettebrødet er kjempeluftig og godt og er fylt med deilig hvitløk og basilikumsmør. Har du andre urter for hånd kan du gjerne bruke dem istedenfor.  Oppskriften er til to brød.

Lagret av 1675 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 pakke tørrgjær
  • 0.5 dl vann, lunkent
  • 0.5 ts sukker
  • 500 g hvetemel, + litt til utbaking
  • 0.5 ts salt
  • 35 g smør, smeltet
  • 3.75 dl melk

Basilikumsmør

  • 100 g smør, mykt
  • 4 fedd hvitløk
  • 0.5 potte basilikum
  • egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 pakke tørrgjær
  • 0.5 dl vann, lunkent
  • 0.5 ts sukker
  • 500 g hvetemel, + litt til utbaking
  • 0.5 ts salt
  • 35 g smør, smeltet
  • 3.75 dl melk

Basilikumsmør

  • 100 g smør, mykt
  • 4 fedd hvitløk
  • 0.5 potte basilikum
  • egg, til pensling
Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 spiseskje hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”. Dette tar cirka 15 minutter)
I en bakebolle blander du 500 gram hvetemel med salt. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm melkeblandingen til cirka 30 grader. Elt deretter melk- og smørblandingen inn i hvetemelet. Ha deretter i den hevede gjæren og elt alt godt sammen i cirka 10 minutter. Du skal nå ha en glatt og elastisk deig. La deigen heve til dobbelt størrelse.
Lag smøret slik: Finhakk hvitløk og basilikum og bland det myke smøret med hvitløk og basilikum.
Kjevle ut deigen til et rektangel, cirka 55x35 centimeter. Smør på basilikumsmøret. Rull sammen slik at du får en lang pølse og del den i to. Bruk en skarp kniv og del hver av pølsene på langs. Tvinn to og to deler sammen slik at du på nytt får to pølser. Etterhev i cirka 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Pensle de etterhevde brødene med egg. Stekes i ovnen i cirka 20-25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 spiseskje hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”. Dette tar cirka 15 minutter)
I en bakebolle blander du 500 gram hvetemel med salt. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm melkeblandingen til cirka 30 grader. Elt deretter melk- og smørblandingen inn i hvetemelet. Ha deretter i den hevede gjæren og elt alt godt sammen i cirka 10 minutter. Du skal nå ha en glatt og elastisk deig. La deigen heve til dobbelt størrelse.
Lag smøret slik: Finhakk hvitløk og basilikum og bland det myke smøret med hvitløk og basilikum.
Kjevle ut deigen til et rektangel, cirka 55x35 centimeter. Smør på basilikumsmøret. Rull sammen slik at du får en lang pølse og del den i to. Bruk en skarp kniv og del hver av pølsene på langs. Tvinn to og to deler sammen slik at du på nytt får to pølser. Etterhev i cirka 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
Pensle de etterhevde brødene med egg. Stekes i ovnen i cirka 20-25 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?