Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til cirka 30 grader, hell melken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, gulrøtter, honning, salt, havregryn og sammalt mel. Tilsett hvetemel litt etter litt og elt deigen godt sammen til en jevn og smidig deig. Dekk til bakebollen med plastfilm og kjøkkenklede og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kle en dyp langpanne med bakepapir. Kna deigen lett sammen og trykk den jevnt ut i langpannen.
Dekk til med klede og etterhev brødet i cirka 45 minutter. Varm ovnene til 225 grader.
Prikk overflaten på brødet lett med gaffel. Pensle med vann og dryss over rikelig med gresskarkjerner og frø. Dryss over et par klyper flaksalt og stek brødet midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til brødet er gyllent og det kommer en hul lyd når du banker på det. Avkjøles på rist under klede.
Bon appetit!
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til cirka 30 grader, hell melken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, gulrøtter, honning, salt, havregryn og sammalt mel. Tilsett hvetemel litt etter litt og elt deigen godt sammen til en jevn og smidig deig. Dekk til bakebollen med plastfilm og kjøkkenklede og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kle en dyp langpanne med bakepapir. Kna deigen lett sammen og trykk den jevnt ut i langpannen.
Dekk til med klede og etterhev brødet i cirka 45 minutter. Varm ovnene til 225 grader.
Prikk overflaten på brødet lett med gaffel. Pensle med vann og dryss over rikelig med gresskarkjerner og frø. Dryss over et par klyper flaksalt og stek brødet midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til brødet er gyllent og det kommer en hul lyd når du banker på det. Avkjøles på rist under klede.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto