Eltefritt brød i form
Eltefritt brød er nok et av de enkleste brødene du kan bake - her er det bakt i form!
Pakk brødet inn i klede for å bevare sprøheten i skorpen, pakker du det i plast blir skorpen myk. Det er veldig godt å tilsett litt tørket frukt i små biter eller tørkede bær i deigen. Prøv for eksempel tørkede tyttebær og tørkede eplebiter.
Merk at dette brødet krever cirka 14 timers hevetid. Denne oppskriften gir ett brød.
Eltefritt brød er nok et av de enkleste brødene du kan bake - her er det bakt i form!
Pakk brødet inn i klede for å bevare sprøheten i skorpen, pakker du det i plast blir skorpen myk. Det er veldig godt å tilsett litt tørket frukt i små biter eller tørkede bær i deigen. Prøv for eksempel tørkede tyttebær og tørkede eplebiter.
Merk at dette brødet krever cirka 14 timers hevetid. Denne oppskriften gir ett brød.
Ingredienser
- 400 g hvetemel, gjerne steinmalt
- 50 g hvetegrøpp
- 0.5 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 3.75 dl vann, romtemperert
Til bretting
- hvetemel
Slik gjør du:
- 400 g hvetemel, gjerne steinmalt
- 50 g hvetegrøpp
- 0.5 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 3.75 dl vann, romtemperert
Til bretting
- hvetemel
