Til hovedinnhold

Eltefritt brød i form

1 h 30 min

Eltefritt brød er nok et av de enkleste brødene du kan bake - her er det bakt i form!

Pakk brødet inn i klede for å bevare sprøheten i skorpen, pakker du det i plast blir skorpen myk. Det er veldig godt å tilsett litt tørket frukt i små biter eller tørkede bær i deigen. Prøv for eksempel tørkede tyttebær og tørkede eplebiter.

Merk at dette brødet krever cirka 14 timers hevetid. Denne oppskriften gir ett brød.

Lagret av 617 brukere
Eltefritt brød i form

Eltefritt brød er nok et av de enkleste brødene du kan bake - her er det bakt i form!

Pakk brødet inn i klede for å bevare sprøheten i skorpen, pakker du det i plast blir skorpen myk. Det er veldig godt å tilsett litt tørket frukt i små biter eller tørkede bær i deigen. Prøv for eksempel tørkede tyttebær og tørkede eplebiter.

Merk at dette brødet krever cirka 14 timers hevetid. Denne oppskriften gir ett brød.

Lagret av 617 brukere

Ingredienser

1
stk
  • 400 g hvetemel, gjerne steinmalt
  • 50 g hvetegrøpp
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 3.75 dl vann, romtemperert

Til bretting

  • hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvetemel, gjerne steinmalt
  • 50 g hvetegrøpp
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 3.75 dl vann, romtemperert

Til bretting

  • hvetemel
Bland alt det tørre i en romslig bolle og rør det godt sammen.
Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen til en litt løs og klissete deig.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen stå og heve i romtemperatur i cirka 8-12 timer.
Dryss godt med mel over deigen. Ta tak i den ene siden av deigen, løft den opp og dra den over deigen til den andre siden. Gjenta fra alle fire sider.
Hell deigen over i en godt smurt brødform, dryss over litt mel og etterhev brødet i cirka 2 timer.
Stek brødet ved 200 grader på nest nederste rille i cirka 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en romslig bolle og rør det godt sammen.
Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen til en litt løs og klissete deig.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen stå og heve i romtemperatur i cirka 8-12 timer.
Dryss godt med mel over deigen. Ta tak i den ene siden av deigen, løft den opp og dra den over deigen til den andre siden. Gjenta fra alle fire sider.
Hell deigen over i en godt smurt brødform, dryss over litt mel og etterhev brødet i cirka 2 timer.
Stek brødet ved 200 grader på nest nederste rille i cirka 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?