vegetar

Eltefritt brød i form

1 t 30 min
(14 timer forarbeid)
901 har lagret denne
Eltefritt brød i form
Foto: Christian Brun
901 har lagret denne
1
stk
Obs: Oppskriften gir 1 brød
  • 400 g hvetemel, gjerne steinmalt
  • 50 g hvetegrøpp
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 3.75 dl vann, romtemperert

Til bretting

  • hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvetemel, gjerne steinmalt
  • 50 g hvetegrøpp
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 3.75 dl vann, romtemperert

Til bretting

  • hvetemel
Bland alt det tørre i en romslig bolle og rør det godt sammen.
Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen til en litt løs og klissete deig.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen stå og heve i romtemperatur i cirka 8-12 timer.
Dryss godt med mel over deigen. Ta tak i den ene siden av deigen, løft den opp og dra den over deigen til den andre siden. Gjenta fra alle fire sider.
Hell deigen over i en godt smurt brødform, dryss over litt mel og etterhev brødet i cirka 2 timer.
Stek brødet ved 200 grader på nest nederste rille i cirka 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en romslig bolle og rør det godt sammen.
Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen til en litt løs og klissete deig.
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen stå og heve i romtemperatur i cirka 8-12 timer.
Dryss godt med mel over deigen. Ta tak i den ene siden av deigen, løft den opp og dra den over deigen til den andre siden. Gjenta fra alle fire sider.
Hell deigen over i en godt smurt brødform, dryss over litt mel og etterhev brødet i cirka 2 timer.
Stek brødet ved 200 grader på nest nederste rille i cirka 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?