vegetar

Hjemmelaget polarbrød

2 t 30 min

Polarbrød er myke og skikkelig gode, og det er slettes ikke vanskelig å bake brødene selv. 

Denne oppskriften gir 16-20 polarbrød.

3869 har lagret denne
Hjemmelaget polarbrød

Polarbrød er myke og skikkelig gode, og det er slettes ikke vanskelig å bake brødene selv. 

Denne oppskriften gir 16-20 polarbrød.

3869 har lagret denne

Ingredienser

16
porsjoner
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 2 dl vann
  • 50 g fersk gjær
  • 2 ss sirup, evt. honning
  • 1 ts salt
  • 2 dl havregryn, knuste, evt. havremel
  • 3 dl fullkornshvetemel, evt. sammalt hvete fint
  • 2 dl sammalt rug, fint
  • 6 dl hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 2 dl vann
  • 50 g fersk gjær
  • 2 ss sirup, evt. honning
  • 1 ts salt
  • 2 dl havregryn, knuste, evt. havremel
  • 3 dl fullkornshvetemel, evt. sammalt hvete fint
  • 2 dl sammalt rug, fint
  • 6 dl hvetemel
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og vann og varm væsken til cirka 35 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over væsken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og elt alt godt sammen til jevn og smidig deig. Virker deigen veldig klissete, kan du tilsette litt mer mel.
Dekk bollen med plastfilm og et klede og la deigen heve i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 250 grader. Hell deigen over på et melet bakebord og kna den lett sammen. Del deigen i to jevne emner, rull hvert emne til en pølse og del hver pølse i 8-10 omtrent like store biter.
Rull hver bit til en bolle og kjevl bollen ut til en rund leiv, cirka 1 cm tykke. Prikk brødene med en gaffel, dekk til med et klede og la de etterheve på bordet i rundt 15 minutter.
Varm et stekebrett i ovnen. Legg på 4-5 brød om gangen og stek polarbrødene i cirka 3 minutter. Ta brødene av platene og legg raskt på nye brød. Fortsett sånn til all brødene er stekt.
Avkjøl polarbrødene på rist under et kjøkkenklede. Da holder de seg myke og saftige. Polarbrødene bør spises ferskest mulig eller fryses ned straks de er kalde.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og vann og varm væsken til cirka 35 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over væsken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og elt alt godt sammen til jevn og smidig deig. Virker deigen veldig klissete, kan du tilsette litt mer mel.
Dekk bollen med plastfilm og et klede og la deigen heve i cirka 45 minutter.
Varm ovnen til 250 grader. Hell deigen over på et melet bakebord og kna den lett sammen. Del deigen i to jevne emner, rull hvert emne til en pølse og del hver pølse i 8-10 omtrent like store biter.
Rull hver bit til en bolle og kjevl bollen ut til en rund leiv, cirka 1 cm tykke. Prikk brødene med en gaffel, dekk til med et klede og la de etterheve på bordet i rundt 15 minutter.
Varm et stekebrett i ovnen. Legg på 4-5 brød om gangen og stek polarbrødene i cirka 3 minutter. Ta brødene av platene og legg raskt på nye brød. Fortsett sånn til all brødene er stekt.
Avkjøl polarbrødene på rist under et kjøkkenklede. Da holder de seg myke og saftige. Polarbrødene bør spises ferskest mulig eller fryses ned straks de er kalde.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?