vegetar

Hjemmelaget brød til matpakke

1 t 30 min

Dette matpakkebrødet er lett å lage og perfekt å fryse ned. Det blir saftig og får en frisk smak. Grovheten kan du selvsagt justere selv, men husk at ikke alle melsorter har like god bakeevne, og bruker du kun grovt mel kan brødet fort bli tungt og kompakt (ikke at det er noen krise det heller altså). 

Oppskriften gir tre brød som passer utmerket til matpakke.

OBS: Det er cirka 12 timer hevetid.

1236 har lagret denne
Matpakkebrød
Foto: Christian Brun

Dette matpakkebrødet er lett å lage og perfekt å fryse ned. Det blir saftig og får en frisk smak. Grovheten kan du selvsagt justere selv, men husk at ikke alle melsorter har like god bakeevne, og bruker du kun grovt mel kan brødet fort bli tungt og kompakt (ikke at det er noen krise det heller altså). 

Oppskriften gir tre brød som passer utmerket til matpakke.

OBS: Det er cirka 12 timer hevetid.

1236 har lagret denne

Ingredienser

3
porsjoner
Obs: Oppskriften gir tre brød
  • 50 g gjær
  • 1 l kulturmelk, skummet
  • 2 dl vann
  • 50 g olje, nøytral, eller smeltet smør
  • 600 g fullkornshvetemel
  • 650 g hvetemel
  • 100 g sammalt rug
  • 100 g havremel, evnt. havregryn kjørt til grovt mel
  • 1 ss salt
  • mel, til utbaking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 1 l kulturmelk, skummet
  • 2 dl vann
  • 50 g olje, nøytral, eller smeltet smør
  • 600 g fullkornshvetemel
  • 650 g hvetemel
  • 100 g sammalt rug
  • 100 g havremel, evnt. havregryn kjørt til grovt mel
  • 1 ss salt
  • mel, til utbaking
Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør ut gjæren i litt av melken før du tilsetter resten av melken og vannet.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen sammen i kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter. Arbeid deigen først rolig i et par minutter, øk hastigheten og elt deigen ved full hastighet de siste minuttene.
Ha deigen over i en romslig bolle. Dekk til bollen med plastfilm og et klede over der igjen. La deigen heve over natten i kjøleskap (8-10 timer).
Kna deigen sammen på et melet bakebord. Del deigen i tre like emner og bak ut hvert emne til jevne brød. Legg brødene over på et stekebrett kledd med bakepapir eller bakeduk. Dryss over litt mel, dekk til med plastfolie og kjøkkenklede. Etterhev brødene i cirka 1 time.
Varm ovnen til 200 grader. Lag noen snitt i brødene med en skarp kniv og stek brødene på nest nederste rille i ovnen i rundt 45 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør ut gjæren i litt av melken før du tilsetter resten av melken og vannet.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen sammen i kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter. Arbeid deigen først rolig i et par minutter, øk hastigheten og elt deigen ved full hastighet de siste minuttene.
Ha deigen over i en romslig bolle. Dekk til bollen med plastfilm og et klede over der igjen. La deigen heve over natten i kjøleskap (8-10 timer).
Kna deigen sammen på et melet bakebord. Del deigen i tre like emner og bak ut hvert emne til jevne brød. Legg brødene over på et stekebrett kledd med bakepapir eller bakeduk. Dryss over litt mel, dekk til med plastfolie og kjøkkenklede. Etterhev brødene i cirka 1 time.
Varm ovnen til 200 grader. Lag noen snitt i brødene med en skarp kniv og stek brødene på nest nederste rille i ovnen i rundt 45 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?