Hjemmelaget brød til matpakke
Dette matpakkebrødet er lett å lage og perfekt å fryse ned. Det blir saftig og får en frisk smak. Grovheten kan du selvsagt justere selv, men husk at ikke alle melsorter har like god bakeevne, og bruker du kun grovt mel kan brødet fort bli tungt og kompakt (ikke at det er noen krise det heller altså).
Oppskriften gir tre brød som passer utmerket til matpakke.
OBS: Det er cirka 12 timer hevetid.
Dette matpakkebrødet er lett å lage og perfekt å fryse ned. Det blir saftig og får en frisk smak. Grovheten kan du selvsagt justere selv, men husk at ikke alle melsorter har like god bakeevne, og bruker du kun grovt mel kan brødet fort bli tungt og kompakt (ikke at det er noen krise det heller altså).
Oppskriften gir tre brød som passer utmerket til matpakke.
OBS: Det er cirka 12 timer hevetid.
Ingredienser
- 50 g gjær
- 1 l kulturmelk, skummet
- 2 dl vann
- 50 g olje, nøytral, eller smeltet smør
- 600 g fullkornshvetemel
- 650 g hvetemel
- 100 g sammalt rug
- 100 g havremel, evnt. havregryn kjørt til grovt mel
- 1 ss salt
- mel, til utbaking
Slik gjør du:
- 50 g gjær
- 1 l kulturmelk, skummet
- 2 dl vann
- 50 g olje, nøytral, eller smeltet smør
- 600 g fullkornshvetemel
- 650 g hvetemel
- 100 g sammalt rug
- 100 g havremel, evnt. havregryn kjørt til grovt mel
- 1 ss salt
- mel, til utbaking
