Prøv focaccia med gorgonzola, rødløk og honning. Dette er en lekker sommerrett med masse god smak, som er veldig enkel og grei å lage klar i forkant av servering.
Prøv focaccia med gorgonzola, rødløk og honning. Dette er en lekker sommerrett med masse god smak, som er veldig enkel og grei å lage klar i forkant av servering.
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor foccacia.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek foccaciaen ved 230 grader i ca. 25 minutter.
Smør bunnen med crème fraîche og topp med gorgonzola i biter, litt revet mozzarella eller parmesan, rødløk i skiver og plommer i smale båter. Drypp over litt flytende honning og dryss over rosmarinblader.
Stek foccaciaen ved 230 grader i cirka 25 minutter. Dryss over hakkede ristede valnøtter og litt ruccolasalat før servering.
Bon appetit!
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor foccacia.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek foccaciaen ved 230 grader i ca. 25 minutter.
Smør bunnen med crème fraîche og topp med gorgonzola i biter, litt revet mozzarella eller parmesan, rødløk i skiver og plommer i smale båter. Drypp over litt flytende honning og dryss over rosmarinblader.
Stek foccaciaen ved 230 grader i cirka 25 minutter. Dryss over hakkede ristede valnøtter og litt ruccolasalat før servering.