Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor foccacia.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek foccaciaen ved 230 grader i ca. 25 minutter.
Bruk mandelpoteter eller andre melne poteter som topping. Kok eller trekk potetene møre, hell av kokevannet og damp dem tørre. Skrell potetene og knus dem med en gaffel.
Bland potetene med en god skvett olivenolje, litt ferskpresset sitronsaft, salt og pepper. Smak deg frem og sørg for at blandingen er saftig og god.
Dryss bunnen med litt revet mozzarella, fordel potetfyllet og dryss over litt mer ost. Legg noen rosmarinblader her og der, og legg på biter av bacon.
Drypp over litt ekstra olje og litt flaksalt og stek foccaciaen ved 230 garder i cirka 25 minutter. Topp den med skiver av coppaskinke.
Bon appetit!
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor foccacia.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek foccaciaen ved 230 grader i ca. 25 minutter.
Bruk mandelpoteter eller andre melne poteter som topping. Kok eller trekk potetene møre, hell av kokevannet og damp dem tørre. Skrell potetene og knus dem med en gaffel.
Bland potetene med en god skvett olivenolje, litt ferskpresset sitronsaft, salt og pepper. Smak deg frem og sørg for at blandingen er saftig og god.
Dryss bunnen med litt revet mozzarella, fordel potetfyllet og dryss over litt mer ost. Legg noen rosmarinblader her og der, og legg på biter av bacon.
Drypp over litt ekstra olje og litt flaksalt og stek foccaciaen ved 230 garder i cirka 25 minutter. Topp den med skiver av coppaskinke.