vegetar

Focaccia med mozzarella og tomat

3 timer

Lag focaccia med mozzarella hvis det frister med ferskt, godt brød! Denne focaccia-pizzaen serveres med mozarella, tomat og basilikum.

381 har lagret denne
Focaccia med mozzarella og tomat

Lag focaccia med mozzarella hvis det frister med ferskt, godt brød! Denne focaccia-pizzaen serveres med mozarella, tomat og basilikum.

381 har lagret denne
6
porsjoner

Foccacia

  • 25 g fersk gjær, eller 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann, cirka 25 grader
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje
  • 1 stk mozzarella
  • 1 kg hvetemel

Topping

  • 1 boks gule tomater, hele, gjerne San Marzano
  • olivenolje
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale

Foccacia

  • 25 g fersk gjær, eller 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann, cirka 25 grader
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje
  • 1 stk mozzarella
  • 1 kg hvetemel

Topping

  • 1 boks gule tomater, hele, gjerne San Marzano
  • olivenolje
  • 1 klype salt
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor pizza.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek pizzaen ved 230 grader i cirka 25 minutter.
Bruk gode tomater på boks som topping. La tomatene få dryppe godt av i en sil før du knuser dem med fingrene.
Bland inn en skvett god olivenolje og en klype salt, og eventuelt en klype sukker hvis nødvendig. Ha også i litt tørket oregano hvis du liker det.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og drypp over litt ekstra olje. Stek pizzaen ved 230 garder i cirka 25 minutter.
Legg på fersk mozzarella i grove biter og rikelig med basilikum før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor pizza.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek pizzaen ved 230 grader i cirka 25 minutter.
Bruk gode tomater på boks som topping. La tomatene få dryppe godt av i en sil før du knuser dem med fingrene.
Bland inn en skvett god olivenolje og en klype salt, og eventuelt en klype sukker hvis nødvendig. Ha også i litt tørket oregano hvis du liker det.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og drypp over litt ekstra olje. Stek pizzaen ved 230 garder i cirka 25 minutter.
Legg på fersk mozzarella i grove biter og rikelig med basilikum før servering.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?