Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor pizza.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek pizzaen ved 230 grader i cirka 25 minutter.
Bruk gode tomater på boks som topping. La tomatene få dryppe godt av i en sil før du knuser dem med fingrene.
Bland inn en skvett god olivenolje og en klype salt, og eventuelt en klype sukker hvis nødvendig. Ha også i litt tørket oregano hvis du liker det.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og drypp over litt ekstra olje. Stek pizzaen ved 230 garder i cirka 25 minutter.
Legg på fersk mozzarella i grove biter og rikelig med basilikum før servering.
Bon appetit!
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin - eller elt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Hell deigen over på et melet bakebord. Del den i tre-fire like store emner eller lag en stor pizza.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Klem og dra deigen utover til cirka 1 cm tykkelse og la deigen hvile i cirka 30 minutter dekket til med plastfolie eller et klede.
Topp bunnen med ønsket topping og stek pizzaen ved 230 grader i cirka 25 minutter.
Bruk gode tomater på boks som topping. La tomatene få dryppe godt av i en sil før du knuser dem med fingrene.
Bland inn en skvett god olivenolje og en klype salt, og eventuelt en klype sukker hvis nødvendig. Ha også i litt tørket oregano hvis du liker det.
Fordel tomatsausen utover pizzabunnen og drypp over litt ekstra olje. Stek pizzaen ved 230 garder i cirka 25 minutter.
Legg på fersk mozzarella i grove biter og rikelig med basilikum før servering.