vegetar

Myke pannebrød

1 t 30 min

Pannebrød eller flatbread passer perfekt til retter med falafel og syltede grønnsaker. Det blir et nydelig og lett måltid som passer året gjennom. Denne oppskriften gir seks pannebrød.

531 har lagret denne
Hjemmelagde pannebrød

Pannebrød eller flatbread passer perfekt til retter med falafel og syltede grønnsaker. Det blir et nydelig og lett måltid som passer året gjennom. Denne oppskriften gir seks pannebrød.

531 har lagret denne
4
porsjoner
  • 25 g fersk gjær
  • 3.5 dl vann, cirka 30 grader
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • hvetemel, til utbaking
Unngå at skjermen går i dvale
Løs opp gjæren i væsken og tilsett resten av ingrediensene.
La deigen gå i kjøkkenmaskinn i cirka 10 minutter, til den er smidig, skinnende og elastisk. Den skal være litt klissete.
Smør en stor bolle med olje og legg i deigen. Drypp litt av oljen på toppen av deigen, dekk til med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen sammen på et melet bakebord. Del deigen i 6 like store emner og rull hvert emne til en bolle.
Dekk til bollene med plastfilm eller et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter. Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, cirka ½ - 1 cm tykk.
Varm en stekepanne og stek ett og ett brød i den varme tørre pannen.
Stek cirka 45 sekunder på den ene siden. Det er bare fint hvis de får noen sorte flekker. Snu og stek tilsvarende på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?