Det finnes mange former for flatbrød, og flatbrød med potet er en av dem. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og hun har delt sine oppskrifter med Godt.
Det finnes mange former for flatbrød, og flatbrød med potet er en av dem. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og hun har delt sine oppskrifter med Godt.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut de moste potetene og grøten i den.
Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når den ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
Bon appetit!
Kok poteten møre og mos dem.
Kok havregrøt av havregrynet og 0,5 liter vann.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut de moste potetene og grøten i den.
Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når den ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto