Til hovedinnhold

Flatbrød med potet

1 h 30 min

Det finnes mange former for flatbrød, og flatbrød med potet er en av dem. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og hun har delt sine oppskrifter med Godt. 

Lagret av 54 brukere
Flatbrød med potet

Det finnes mange former for flatbrød, og flatbrød med potet er en av dem. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og hun har delt sine oppskrifter med Godt. 

Lagret av 54 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4.5 stykker poteter
  • 0.25 dl havregryn
  • 1 l melk
  • 1 l grovt sammalt hvetemel
  • 0.5 l grovt sammalt rugmel
  • 1 l fint sammalt hvetemel
  • 3 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4.5 stykker poteter
  • 0.25 dl havregryn
  • 1 l melk
  • 1 l grovt sammalt hvetemel
  • 0.5 l grovt sammalt rugmel
  • 1 l fint sammalt hvetemel
  • 3 ts salt
Kok poteten møre og mos dem.
Kok havregrøt av havregrynet og 0,5 liter vann.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut de moste potetene og grøten i den.
Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når den ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
woman cooking

Bon appetit!

Kok poteten møre og mos dem.
Kok havregrøt av havregrynet og 0,5 liter vann.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut de moste potetene og grøten i den.
Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når den ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?