Til hovedinnhold

Hjemmelaget flatbrød

1 h

Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget flatbrød. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og her har hun delt sin oppskrift med Godt. Følger du den, får du garantert et godt resultat.

Bruk en blanding av grov sammalt hvetemel og grovt sammalt rug til utbaking.

Lagret av 89 brukere
Hjemmelaget flatbrødHjemmelaget flatbrød

Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget flatbrød. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og her har hun delt sin oppskrift med Godt. Følger du den, får du garantert et godt resultat.

Bruk en blanding av grov sammalt hvetemel og grovt sammalt rug til utbaking.

Lagret av 89 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 0.25 dl havregryn
  • 1 l melk
  • 1 l grovt sammalt hvetemel
  • 0.5 l grovt sammalt rugmel
  • 1 l fint sammalt hvetemel
  • 3 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.25 dl havregryn
  • 1 l melk
  • 1 l grovt sammalt hvetemel
  • 0.5 l grovt sammalt rugmel
  • 1 l fint sammalt hvetemel
  • 3 ts salt
Kok havregrøt av havregrynet og 0,5 liter vann.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut grøten i den. Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når deigen ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
woman cooking

Bon appetit!

Kok havregrøt av havregrynet og 0,5 liter vann.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut grøten i den. Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når deigen ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?