Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget flatbrød. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og her har hun delt sin oppskrift med Godt. Følger du den, får du garantert et godt resultat.
Bruk en blanding av grov sammalt hvetemel og grovt sammalt rug til utbaking.
Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget flatbrød. Bodil Nordjore er erfaren flatbrødbaker, og her har hun delt sin oppskrift med Godt. Følger du den, får du garantert et godt resultat.
Bruk en blanding av grov sammalt hvetemel og grovt sammalt rug til utbaking.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut grøten i den. Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når deigen ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.
Bon appetit!
Kok havregrøt av havregrynet og 0,5 liter vann.
Hell 2,5 dl kokende vann over det grove sammalte melet og rør sammen. La det stå i 10–30 minutter, da blir det lettere å bake.
Kok opp melken og rør ut grøten i den. Bland i alt det grove melet, ha oppi salt og hvetemel til en passe fast deig. Ikke ha for mye mel oppi.
Når deigen ikke er klissete lenger, velter du den over på kjøkkenbenken og elter den ferdig der.
Del deigen opp i like store biter og kjevle dem så tynne du klarer.
Stek flatbrødene på takke – eller i en varm stekepanne – til de begynner å få brune prikker på oversiden. Snu flatbrødet og stek ferdig på andre siden.