Pannebrød med lammekjøtt
Pannebrød eller flatbread med lammekjøtt er et enkelt, men veldig godt lite måltid!
Lammekjøtt krydret med blant annet spisskummen, kanel, kardemomme og harissa blir helt fantastisk godt rullet inn i hjemmebakte, flate brød. Du kan selvsagt kjøpe ferdige brød, men har du tid, bør du lage dem selv. Når du først lager hjemmelagede pannebrød, kan du lage dobbelt og fryse ned det som blir til overs.
Pannebrød eller flatbread med lammekjøtt er et enkelt, men veldig godt lite måltid!
Lammekjøtt krydret med blant annet spisskummen, kanel, kardemomme og harissa blir helt fantastisk godt rullet inn i hjemmebakte, flate brød. Du kan selvsagt kjøpe ferdige brød, men har du tid, bør du lage dem selv. Når du først lager hjemmelagede pannebrød, kan du lage dobbelt og fryse ned det som blir til overs.
Ingredienser
Flate pannebrød
- 500 g hvetemel, + til utbaking
- 25 g gjær, 25 g fersk = 1 pose tørrgjær
- 3.5 dl vann, ca. 30 grader
- 1 ss sukker
- 0.5 ss salt
- 2 ss olivenolje
Krydret lammekjøtt
- 500 g lammekjøttdeig
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts nellik
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts sort pepper, kvernet
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts chiliflak
- 1 ts salt
- 2 ss harissa
- olje
Dressing
- 2 dl rømme, yoghurt naturell, gresk type
- 1 fedd hvitløk
- sukker
- salt og kvernet pepper
Til servering
- agurk, i tynne skiver eller lang bånd
- koriander
- persille
- granateplekjerner, (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Flate pannebrød
- 500 g hvetemel, + til utbaking
- 25 g gjær, 25 g fersk = 1 pose tørrgjær
- 3.5 dl vann, ca. 30 grader
- 1 ss sukker
- 0.5 ss salt
- 2 ss olivenolje
Krydret lammekjøtt
- 500 g lammekjøttdeig
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts nellik
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts sort pepper, kvernet
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts chiliflak
- 1 ts salt
- 2 ss harissa
- olje
Dressing
- 2 dl rømme, yoghurt naturell, gresk type
- 1 fedd hvitløk
- sukker
- salt og kvernet pepper
Til servering
- agurk, i tynne skiver eller lang bånd
- koriander
- persille
- granateplekjerner, (kan sløyfes)
Pannebrød
Krydret lammekjøtt og dressing
