vegetar

Pannebrød med lammekjøtt

60 min

Pannebrød eller flatbread med lammekjøtt er et enkelt, men veldig godt lite måltid!

Lammekjøtt krydret med blant annet spisskummen, kanel, kardemomme og harissa blir helt fantastisk godt rullet inn i hjemmebakte, flate brød. Du kan selvsagt kjøpe ferdige brød, men har du tid, bør du lage dem selv. Når du først lager hjemmelagede pannebrød, kan du lage dobbelt og fryse ned det som blir til overs.

427 har lagret denne
Pannebrød med lammekjøtt

Pannebrød eller flatbread med lammekjøtt er et enkelt, men veldig godt lite måltid!

Lammekjøtt krydret med blant annet spisskummen, kanel, kardemomme og harissa blir helt fantastisk godt rullet inn i hjemmebakte, flate brød. Du kan selvsagt kjøpe ferdige brød, men har du tid, bør du lage dem selv. Når du først lager hjemmelagede pannebrød, kan du lage dobbelt og fryse ned det som blir til overs.

427 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Flate pannebrød

  • 500 g hvetemel, + til utbaking
  • 25 g gjær, 25 g fersk = 1 pose tørrgjær
  • 3.5 dl vann, ca. 30 grader
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ss salt
  • 2 ss olivenolje

Krydret lammekjøtt

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss harissa
  • olje

Dressing

  • 2 dl rømme, yoghurt naturell, gresk type
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • agurk, i tynne skiver eller lang bånd
  • koriander
  • persille
  • granateplekjerner, (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Flate pannebrød

  • 500 g hvetemel, + til utbaking
  • 25 g gjær, 25 g fersk = 1 pose tørrgjær
  • 3.5 dl vann, ca. 30 grader
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ss salt
  • 2 ss olivenolje

Krydret lammekjøtt

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts chiliflak
  • 1 ts salt
  • 2 ss harissa
  • olje

Dressing

  • 2 dl rømme, yoghurt naturell, gresk type
  • 1 fedd hvitløk
  • sukker
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • agurk, i tynne skiver eller lang bånd
  • koriander
  • persille
  • granateplekjerner, (kan sløyfes)

Pannebrød

Løs opp gjæren i væsken og tilsett resten av ingrediensene. Bland med en kjøkkenmaskin.
La deigen gå i ca 10 minutter eller til den er smidig, skinnende og litt klissete.
Smør en stor bolle med olje og legg i deigen. Drypp litt oljen på toppen av deigen og dekk til med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna sammen deigen på et melet bakebord. Del deigen i 4-6 like store emner og rull hvert emne til en bolle. Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter.
Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, ca. ½ cm tykk. Varm en stor stekepanne og stek et og et brød i den varme tørre pannen.
Stek ca. 45 sekunder på den ene siden. Det er fint hvis de får noen sorte flekker. Snu og stek 30 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg varme og myke.
Topp pitabrødene med kjøttblandingen, dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og rull sammen.

Krydret lammekjøtt og dressing

Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken.
Bruk en stor stekepanne og brun kjøttdeigen sammen med løken over høy varme.
Tilsett hvitløk og de tørkede krydderiene når kjøttet har fått god farge. Senk temperaturen noe og la det steke videre under omrøring i et par minutter.
Rør inn harissa og en skvett vann (ca. ½ dl) og la det surre et par minutter til over lav varme.
Bland sammen rømme og finrevet eller knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
woman cooking

Bon appetit!

Pannebrød

Løs opp gjæren i væsken og tilsett resten av ingrediensene. Bland med en kjøkkenmaskin.
La deigen gå i ca 10 minutter eller til den er smidig, skinnende og litt klissete.
Smør en stor bolle med olje og legg i deigen. Drypp litt oljen på toppen av deigen og dekk til med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna sammen deigen på et melet bakebord. Del deigen i 4-6 like store emner og rull hvert emne til en bolle. Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter.
Kjevl eller klem hver bolle ut til en stor rund leiv, ca. ½ cm tykk. Varm en stor stekepanne og stek et og et brød i den varme tørre pannen.
Stek ca. 45 sekunder på den ene siden. Det er fint hvis de får noen sorte flekker. Snu og stek 30 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte brødene med et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg varme og myke.
Topp pitabrødene med kjøttblandingen, dressing, agurk, koriander, granateplekjerner og rull sammen.

Krydret lammekjøtt og dressing

Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken.
Bruk en stor stekepanne og brun kjøttdeigen sammen med løken over høy varme.
Tilsett hvitløk og de tørkede krydderiene når kjøttet har fått god farge. Senk temperaturen noe og la det steke videre under omrøring i et par minutter.
Rør inn harissa og en skvett vann (ca. ½ dl) og la det surre et par minutter til over lav varme.
Bland sammen rømme og finrevet eller knust hvitløk. Smak dressingen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?