Grytebrød med valnøtter
Grytebrød med valnøtter kan fort bli ditt nye favorittbrød!
Grytebrød er eltefritt og stekes i gryte, så dette er tingen når du ikke har all verdens hjelpemidler lett tilgjengelig. Det eneste denne brødoppskriften virkelig krever er tid, og det løser du enkelt ved å røre sammen deigen dagen før du ønsker et saftig og nystekt brød på bordet. Den lange hevetiden gir brødet et snev av surdeigsaromaer, og grytestekingen sørger for skikkelig sprø skorpe.
Du trenger en gryte med lokk som tåler høy temperatur, gjerne en jerngryte, omtrent 20 cm i diameter. Hevingen er ikke beregnet i tilberedningstiden.
Oppskriften gir 1 brød.
Grytebrød med valnøtter kan fort bli ditt nye favorittbrød!
Grytebrød er eltefritt og stekes i gryte, så dette er tingen når du ikke har all verdens hjelpemidler lett tilgjengelig. Det eneste denne brødoppskriften virkelig krever er tid, og det løser du enkelt ved å røre sammen deigen dagen før du ønsker et saftig og nystekt brød på bordet. Den lange hevetiden gir brødet et snev av surdeigsaromaer, og grytestekingen sørger for skikkelig sprø skorpe.
Du trenger en gryte med lokk som tåler høy temperatur, gjerne en jerngryte, omtrent 20 cm i diameter. Hevingen er ikke beregnet i tilberedningstiden.
Oppskriften gir 1 brød.
Ingredienser
- 400 g hvetemel, + ekstra til bretting
- 100 g sammalt rug, evt. spelt eller hvete
- 80 g valnøtter, grovhakkede
- 0.5 ts tørrgjær
- 1.75 ts salt
- 4 dl vann, romtemperert
Slik gjør du:
- 400 g hvetemel, + ekstra til bretting
- 100 g sammalt rug, evt. spelt eller hvete
- 80 g valnøtter, grovhakkede
- 0.5 ts tørrgjær
- 1.75 ts salt
- 4 dl vann, romtemperert
