vegetar

Grytebrød med rosmarin og sitron

2 t 30 min
293 har lagret denne
Grytebrød med rosmarin og sitron
293 har lagret denne
1
stk
  • 400 g hvetemel
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 3.75 dl vann, romtemperert
  • 1 - 2 ss rosmarin, hakkede blader
  • 0.5 stk sitron, revet skall
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g hvetemel
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 3.75 dl vann, romtemperert
  • 1 - 2 ss rosmarin, hakkede blader
  • 0.5 stk sitron, revet skall
Bland alt det tørre i en romslig bolle og rør det godt sammen. Ha i rosmarin og revet sitronskall. Husk å vaske sitronen godt og bruk kun det aller ytterste gule skallet.
Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen til en litt løs og klissete deig. Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen stå og heve i romtemperatur i 12-18 timer.
Dryss rikelig med mel på bakebenken eller på en bakeduk. Hell den klissete deigen ut på det melede underlaget. Bruk en slikkepott eller deigskrape og brett deigen fra alle kanter inn mot midten.
Løft deigen over på et godt melet kjøkkenhåndkle med brettsiden ned og pakk deigen løst inn i håndkleet. La deigen hvile slik en snau times tid.
Varm stekeovnen til 230 grader og varm gryta i ovnen.
Ta den varme gryten ut av ovnen, slipp deigen oppi ved hjelp av kledet og sett på lokket. Sett gryta i ovnen og stek brødet under lokk i 30 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca. 20 minutter. Brødet er ferdig når det har fått en lekker gyllen skorpe og det avgir en hul lyd når du banker på det.
Ta gryta ut av ovnen og avkjøl brødet på rist.
Pakk brødet inn i klede for å bevare sprøheten i skorpen. Pakker du det i plast blir skorpen myk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en romslig bolle og rør det godt sammen. Ha i rosmarin og revet sitronskall. Husk å vaske sitronen godt og bruk kun det aller ytterste gule skallet.
Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen til en litt løs og klissete deig. Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen stå og heve i romtemperatur i 12-18 timer.
Dryss rikelig med mel på bakebenken eller på en bakeduk. Hell den klissete deigen ut på det melede underlaget. Bruk en slikkepott eller deigskrape og brett deigen fra alle kanter inn mot midten.
Løft deigen over på et godt melet kjøkkenhåndkle med brettsiden ned og pakk deigen løst inn i håndkleet. La deigen hvile slik en snau times tid.
Varm stekeovnen til 230 grader og varm gryta i ovnen.
Ta den varme gryten ut av ovnen, slipp deigen oppi ved hjelp av kledet og sett på lokket. Sett gryta i ovnen og stek brødet under lokk i 30 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca. 20 minutter. Brødet er ferdig når det har fått en lekker gyllen skorpe og det avgir en hul lyd når du banker på det.
Ta gryta ut av ovnen og avkjøl brødet på rist.
Pakk brødet inn i klede for å bevare sprøheten i skorpen. Pakker du det i plast blir skorpen myk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?