Grytebrød med rosmarin og sitron
Grytebrød med rosmarin og sitron er et brød med god smak og fantastisk sprø skorpe! Og hva smaker vel egentlig bedre enn nybakt brød? Det er nesten for godt til å være sant at dette er et av de enkleste brødene du kan lage. Som navnet tilsier stekes brødet i gryte, og det krever ingen elting. Det eneste brødoppskriften virkelig krever er lang tid for å heve - altså 12-18 timer.
Brødet kan selvsagt lages uten rosmarin og sitron. Eller du kan i tillegg tilsette 2,5 dl revet smaksrik ost i deigen sammen med rosmarin og sitron. Rosmarin kan erstattes med andre krydderier eller urter som timian, salvie eller oregano, og sitronskall kan byttes ut med appelsinskall. Eller hvorfor ikke lage din egen variant med andre ingredienser som tørket frukt eller bær i små biter og hakkede nøtter?
Du trenger en gryte med lokk som tåler høy temperatur, gjerne en jerngryte, omtrent 20 cm i diameter. Oppskriften gir 1 brød.
Grytebrød med rosmarin og sitron er et brød med god smak og fantastisk sprø skorpe! Og hva smaker vel egentlig bedre enn nybakt brød? Det er nesten for godt til å være sant at dette er et av de enkleste brødene du kan lage. Som navnet tilsier stekes brødet i gryte, og det krever ingen elting. Det eneste brødoppskriften virkelig krever er lang tid for å heve - altså 12-18 timer.
Brødet kan selvsagt lages uten rosmarin og sitron. Eller du kan i tillegg tilsette 2,5 dl revet smaksrik ost i deigen sammen med rosmarin og sitron. Rosmarin kan erstattes med andre krydderier eller urter som timian, salvie eller oregano, og sitronskall kan byttes ut med appelsinskall. Eller hvorfor ikke lage din egen variant med andre ingredienser som tørket frukt eller bær i små biter og hakkede nøtter?
Du trenger en gryte med lokk som tåler høy temperatur, gjerne en jerngryte, omtrent 20 cm i diameter. Oppskriften gir 1 brød.
- 400 g hvetemel
- 0.5 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 3.75 dl vann, romtemperert
- 1 - 2 ss rosmarin, hakkede blader
- 0.5 stk sitron, revet skall
- 400 g hvetemel
- 0.5 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 3.75 dl vann, romtemperert
- 1 - 2 ss rosmarin, hakkede blader
- 0.5 stk sitron, revet skall
