Surdeigsbrød
Er du klar for godt brød og et spennende lite prosjekt? Da bør du bake surdeigsbrød!
Dette surdeigsbrødet er en forenklet versjon av basisbrødet fra Casper Lugg og Martin Fjelds bakebok «Surdeig». Der er alle brødene bakt i fri form, men det er fordeler med å bake i form også. Du er blant annet ikke avhengig av å steke på steiner eller i gryte. Det er heller ikke de samme kravene til å bygge opp styrke i deigen, siden det ikke er nødvendig med kraftig ekspansjon under stekingen.
Til surdeigsbrød trenger du en moden surdeigsstarter. Se hvordan du lager surdeigsstarter steg for steg her.
Formbrød er det perfekte sandwich-brødet, noe som er veldig praktisk hvis man har matpakker å smøre om morgenen. De tar her utgangspunkt i en ganske lav vannmengde i deigen, men hvis du vil ha et brød med en litt saftigere, blankere og mer åpen innmat, kan du ha i mer vann. Det gjør det litt vanskeligere å forme deigen på benken, men det er verdt å prøve når du føler deg klar for det. Pass alltid på at det er godt og lunt der du baker - gjerne 23-25 grader.
Er du klar for godt brød og et spennende lite prosjekt? Da bør du bake surdeigsbrød!
Dette surdeigsbrødet er en forenklet versjon av basisbrødet fra Casper Lugg og Martin Fjelds bakebok «Surdeig». Der er alle brødene bakt i fri form, men det er fordeler med å bake i form også. Du er blant annet ikke avhengig av å steke på steiner eller i gryte. Det er heller ikke de samme kravene til å bygge opp styrke i deigen, siden det ikke er nødvendig med kraftig ekspansjon under stekingen.
Til surdeigsbrød trenger du en moden surdeigsstarter. Se hvordan du lager surdeigsstarter steg for steg her.
Formbrød er det perfekte sandwich-brødet, noe som er veldig praktisk hvis man har matpakker å smøre om morgenen. De tar her utgangspunkt i en ganske lav vannmengde i deigen, men hvis du vil ha et brød med en litt saftigere, blankere og mer åpen innmat, kan du ha i mer vann. Det gjør det litt vanskeligere å forme deigen på benken, men det er verdt å prøve når du føler deg klar for det. Pass alltid på at det er godt og lunt der du baker - gjerne 23-25 grader.
- 100 g surdeig, moden
- 350 g vann, lunkent
- 150 g sammalt hvete, eller spelt eller emmer
- 350 g hvetemel, siktet
- 10 g salt
- 100 g surdeig, moden
- 350 g vann, lunkent
- 150 g sammalt hvete, eller spelt eller emmer
- 350 g hvetemel, siktet
- 10 g salt
