Surdeigsstarter
En starter til surdeigsbrød lager du av mel og vann, som du lar stå på et lunt sted. Etter en stund vil blandingen begynne å gjære av seg selv. Til å begynne med går fermenteringen sakte, men etter hvert som du følger stegene nedenfor, vil mikroorganismene mangedobles. Etter en snau uke vil det syde av liv i glasset ditt, og du er klar for å sette i gang med din første bakeøkt.
For å lage surdeigsstarter trenger du to glass med lokk og en digital kjøkkenvekt.
Oppskriften er hentet fra boken «Surdeig» skrevet av Casper Lugg og Martin Fjeld.
En starter til surdeigsbrød lager du av mel og vann, som du lar stå på et lunt sted. Etter en stund vil blandingen begynne å gjære av seg selv. Til å begynne med går fermenteringen sakte, men etter hvert som du følger stegene nedenfor, vil mikroorganismene mangedobles. Etter en snau uke vil det syde av liv i glasset ditt, og du er klar for å sette i gang med din første bakeøkt.
For å lage surdeigsstarter trenger du to glass med lokk og en digital kjøkkenvekt.
Oppskriften er hentet fra boken «Surdeig» skrevet av Casper Lugg og Martin Fjeld.
- sammalt rug, fint, steinmalt og økologisk
- hvetemel, fint, siktet
- vann, 28-30 grader, bland kaldt og oppkokt vann
- sammalt rug, fint, steinmalt og økologisk
- hvetemel, fint, siktet
- vann, 28-30 grader, bland kaldt og oppkokt vann
