vegetar

Kneippbrød

4 h
Lagret av 130 brukere
Kneippbrød
Lagret av 130 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, grovt
  • 150 g fin sammalt speltmel
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 100 g kulturmelk
  • 230 g vann, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, grovt
  • 150 g fin sammalt speltmel
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 100 g kulturmelk
  • 230 g vann, kaldt
Bland det tørre sammen i en eltebolle.
Smuldre gjæren i kaldt vann og tilsett dette og melken i melet. I tillegg til saltet.
Elt i 15 minutter i maskin eller 20 minutter for hånd. La hvile tildekket i to timer.
Slå opp deigen og form til brød, legg deigen over i smurt brødform og la det etterheve i 30-60 minutter.
Forvarm en ovn til 250 grader, reduser til 210 grader når du setter inn og stek i 45-50 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland det tørre sammen i en eltebolle.
Smuldre gjæren i kaldt vann og tilsett dette og melken i melet. I tillegg til saltet.
Elt i 15 minutter i maskin eller 20 minutter for hånd. La hvile tildekket i to timer.
Slå opp deigen og form til brød, legg deigen over i smurt brødform og la det etterheve i 30-60 minutter.
Forvarm en ovn til 250 grader, reduser til 210 grader når du setter inn og stek i 45-50 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?