Til hovedinnhold

Solsikkebrød

4 h

-Solsikkebrød er noe av det beste jeg vet, skriver Sverre Gunnar haga i sin bok «Menn som baker brød». Han anbefaler å bruke solsikkefrø i mellomgrove brød - og servere skiver med ost og et stort glass kald melk ved siden av.

Foto: Morten Brun/Kagge Forlag.

Lagret av 172 brukere
Solsikkebrød

-Solsikkebrød er noe av det beste jeg vet, skriver Sverre Gunnar haga i sin bok «Menn som baker brød». Han anbefaler å bruke solsikkefrø i mellomgrove brød - og servere skiver med ost og et stort glass kald melk ved siden av.

Foto: Morten Brun/Kagge Forlag.

Lagret av 172 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 350 g hvetemel, siktet
  • 150 g sammalt rug, grov
  • 50 g solsikkekjerner
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 300 g helmelk
  • 50 g yoghurt naturell, eller tjukkmelk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g hvetemel, siktet
  • 150 g sammalt rug, grov
  • 50 g solsikkekjerner
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 300 g helmelk
  • 50 g yoghurt naturell, eller tjukkmelk
Rør ut gjæren i helmelken og hell oppi melet og frø (som du gjerne har ristet), sammen med yoghurt eller tjukkmelk i en eltebolle.
Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer.
Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter.
Sett inn i ovn du har forvarmet til 250 grader, reduser til 210 grader og stek i 40 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør ut gjæren i helmelken og hell oppi melet og frø (som du gjerne har ristet), sammen med yoghurt eller tjukkmelk i en eltebolle.
Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer.
Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter.
Sett inn i ovn du har forvarmet til 250 grader, reduser til 210 grader og stek i 40 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?