-Solsikkebrød er noe av det beste jeg vet, skriver Sverre Gunnar haga i sin bok «Menn som baker brød». Han anbefaler å bruke solsikkefrø i mellomgrove brød - og servere skiver med ost og et stort glass kald melk ved siden av.
-Solsikkebrød er noe av det beste jeg vet, skriver Sverre Gunnar haga i sin bok «Menn som baker brød». Han anbefaler å bruke solsikkefrø i mellomgrove brød - og servere skiver med ost og et stort glass kald melk ved siden av.
Rør ut gjæren i helmelken og hell oppi melet og frø (som du gjerne har ristet), sammen med yoghurt eller tjukkmelk i en eltebolle.
Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer.
Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter.
Sett inn i ovn du har forvarmet til 250 grader, reduser til 210 grader og stek i 40 minutter.
Bon appetit!
Rør ut gjæren i helmelken og hell oppi melet og frø (som du gjerne har ristet), sammen med yoghurt eller tjukkmelk i en eltebolle.
Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer.
Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter.
Sett inn i ovn du har forvarmet til 250 grader, reduser til 210 grader og stek i 40 minutter.