Polarbrød er ypperlig matpakkebrød! Her får du en oppskrift fra Trines matblogg, slik at du kan bake gode polarbrød selv. Lag noen ekstra når du først er i gang, for brødene kan godt fryses og tas opp igjen når du skal bruke dem.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Trines mat 2».
Polarbrød er ypperlig matpakkebrød! Her får du en oppskrift fra Trines matblogg, slik at du kan bake gode polarbrød selv. Lag noen ekstra når du først er i gang, for brødene kan godt fryses og tas opp igjen når du skal bruke dem.
Oppskriften er hentet fra kokeboken «Trines mat 2».
500 g fullkornshvetemel, eller annet finmalt grovt mel
300 g hvetemel, siktet
15 g gjær, eller 0,5 pose tørrgjær
1 ts sukker
1.5 ts salt
4.5 dl melk
2 dl vann
1 dl solsikkeolje, eller annen nøytral matolje
Kjør havregrynene i en kjøkkenmaskin med kniver til de er ganske finmalte, eller bruk havremel. Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren.
Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og solsikkeolje og kjør det deretter på lav hastighet i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet.
Kjør det deretter på middels hastighet, totalt ca. 10 minutter. Deigen skal være smidig og ikke for kompakt. Justér eventuelt med hvetemel eller vann dersom deigen er for løs eller kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i ca. 12 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca. 1/2 cm tykke og 10-11 cm i diameter.
Legg brødene på bakepapirkledd bakebrett. Prikk brødene med spisepinner eller lignende og la dem etterheve i 10-15 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 9-10 minutter, eller til brødene er gylne under og gjennomstekte. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.
Når brødene er helt avkjølt, bør de pakkes i plast og legges i fryseren.
Ta opp ønsket antall brød og la dem tine i romtemperatur eller i kjøleskapet. Gjerne over natten, hvis du skal spise dem tidlig om morgenen. Ønsker du lunkne polarbrød, kan du varme dem ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter eller i brødristeren.
Del gjerne brødene på langs og fyll lommen med pålegg og grønnsaker etter smak og behag.
Bon appetit!
Kjør havregrynene i en kjøkkenmaskin med kniver til de er ganske finmalte, eller bruk havremel. Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren.
Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og solsikkeolje og kjør det deretter på lav hastighet i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet.
Kjør det deretter på middels hastighet, totalt ca. 10 minutter. Deigen skal være smidig og ikke for kompakt. Justér eventuelt med hvetemel eller vann dersom deigen er for løs eller kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i ca. 12 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca. 1/2 cm tykke og 10-11 cm i diameter.
Legg brødene på bakepapirkledd bakebrett. Prikk brødene med spisepinner eller lignende og la dem etterheve i 10-15 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 9-10 minutter, eller til brødene er gylne under og gjennomstekte. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.
Når brødene er helt avkjølt, bør de pakkes i plast og legges i fryseren.
Ta opp ønsket antall brød og la dem tine i romtemperatur eller i kjøleskapet. Gjerne over natten, hvis du skal spise dem tidlig om morgenen. Ønsker du lunkne polarbrød, kan du varme dem ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter eller i brødristeren.
Del gjerne brødene på langs og fyll lommen med pålegg og grønnsaker etter smak og behag.