vegetar

Pannebrød

60 min

Pannebrød anbefales på det varmeste, og de er veldig enkle å lage. Fasongen er ikke så nøye, og brødene stekes ferdig på få minutter i en varm stekepanne. Har du først fått smaken på disse saftige og tynne brødene, er det ganske sikkert at du vil lage de igjen ved første og beste anledning.

Oppskriften gir ca. 4-6 brød.

932 har lagret denne
Pannebrød

Pannebrød anbefales på det varmeste, og de er veldig enkle å lage. Fasongen er ikke så nøye, og brødene stekes ferdig på få minutter i en varm stekepanne. Har du først fått smaken på disse saftige og tynne brødene, er det ganske sikkert at du vil lage de igjen ved første og beste anledning.

Oppskriften gir ca. 4-6 brød.

932 har lagret denne
4
porsjoner
  • 20 g gjær, fersk
  • 1 ts sukker
  • 1.5 dl melk, lunken
  • 1 dl vann, lunkent
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • olje, til utbaking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 20 g gjær, fersk
  • 1 ts sukker
  • 1.5 dl melk, lunken
  • 1 dl vann, lunkent
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • olje, til utbaking
Bland sammen gjær, sukker, melk og vann i en bakebolle.
Dekk bollen med plastfolie og la blandingen stå i 5-10 minutter, eller til det begynner å danne seg skum på overflaten.
Tilsett mel, salt og olje og arbeid deigen godt sammen. Kna deigen i ca. 5 minutter. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen sammen på et lett oljet bakebord, del deigen i 4 eller 6 like emner og rull hvert emne til en bolle. La bollene hvile i 5-10 minutter før du kjevler hver bolle ut til en rund og tynn leiv (ca. ½ cm tykkelse).
Stek brødene i en tørr og varm stekepanne, ca. 1-2 minutter på hver side.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen gjær, sukker, melk og vann i en bakebolle.
Dekk bollen med plastfolie og la blandingen stå i 5-10 minutter, eller til det begynner å danne seg skum på overflaten.
Tilsett mel, salt og olje og arbeid deigen godt sammen. Kna deigen i ca. 5 minutter. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen sammen på et lett oljet bakebord, del deigen i 4 eller 6 like emner og rull hvert emne til en bolle. La bollene hvile i 5-10 minutter før du kjevler hver bolle ut til en rund og tynn leiv (ca. ½ cm tykkelse).
Stek brødene i en tørr og varm stekepanne, ca. 1-2 minutter på hver side.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?