Focaccia med spekeskinke

1 t 30 min

Nyt focaccia med spekeskinke som den er med hjemmelaget aioli eller lag en spennende vri og topp brødet med ekstra topping som mozzarella og salat. 

Skal du bruke tørrgjær i stedet for fersk gjær, kan du erstatte 25 gram fersk gjær med 1/2 pose tørrgjær.

402 har lagret denne
Focaccia med spekeskinke

Nyt focaccia med spekeskinke som den er med hjemmelaget aioli eller lag en spennende vri og topp brødet med ekstra topping som mozzarella og salat. 

Skal du bruke tørrgjær i stedet for fersk gjær, kan du erstatte 25 gram fersk gjær med 1/2 pose tørrgjær.

402 har lagret denne

Ingredienser

8
porsjoner

Focaccia

  • 25 g gjær
  • 7 dl vann, ca. 25 grader
  • 1 kg hvetemel
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje

Topping

  • 0.5 dl olivenolje
  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin

Ekstra topping

  • 4 stykker mozzarella
  • 200 g spekeskinke, i tynne skiver
  • 4 håndfull ruccolasalat
  • 2 håndfull basilikumblader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Focaccia

  • 25 g gjær
  • 7 dl vann, ca. 25 grader
  • 1 kg hvetemel
  • 20 g salt
  • 40 g olivenolje

Topping

  • 0.5 dl olivenolje
  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin

Ekstra topping

  • 4 stykker mozzarella
  • 200 g spekeskinke, i tynne skiver
  • 4 håndfull ruccolasalat
  • 2 håndfull basilikumblader
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Slå deigen ned og hell den utover stekebrettet. Drypp over ½ - 1 dl olje og dra deigen utover samtidig som du lager tett i tett med fordypninger i deigen med fingrene.
Dekk deigen til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Dryss over flaksalt og hakket rosmarin og stek brødet ved 215-220 grader i ca. 25 minutter til overflaten er gyllen og sprø.  Avkjøl på rist.
 Dekk deigen til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Dryss over flaksalt og hakket rosmarin og stek brødet ved 215-220 grader i ca. 25 minutter til overflaten er gyllen og sprø.  Avkjøl på rist.
Vil du ha litt ekstra topping? Bruk et ferdigstekt focacciabrød. Riv osten i mindre biter og fordel ost og skinke på toppen av brødet. Drypp over litt olje og stek raskt under sterk overvarme i ovn til osten smelter. Dryss over ruccola og basilikumblader. Serveres varm.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Slå deigen ned og hell den utover stekebrettet. Drypp over ½ - 1 dl olje og dra deigen utover samtidig som du lager tett i tett med fordypninger i deigen med fingrene.
Dekk deigen til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Dryss over flaksalt og hakket rosmarin og stek brødet ved 215-220 grader i ca. 25 minutter til overflaten er gyllen og sprø.  Avkjøl på rist.
 Dekk deigen til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Dryss over flaksalt og hakket rosmarin og stek brødet ved 215-220 grader i ca. 25 minutter til overflaten er gyllen og sprø.  Avkjøl på rist.
Vil du ha litt ekstra topping? Bruk et ferdigstekt focacciabrød. Riv osten i mindre biter og fordel ost og skinke på toppen av brødet. Drypp over litt olje og stek raskt under sterk overvarme i ovn til osten smelter. Dryss over ruccola og basilikumblader. Serveres varm.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?