Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Slå deigen ned og hell den utover stekebrettet. Drypp over ½ - 1 dl olje og dra deigen utover samtidig som du lager tett i tett med fordypninger i deigen med fingrene.
Dekk deigen til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Dryss over flaksalt og hakket rosmarin og stek brødet ved 215-220 grader i ca. 25 minutter til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Vil du ha litt ekstra topping? Bruk et ferdigstekt focacciabrød. Riv osten i mindre biter og fordel ost og skinke på toppen av brødet. Drypp over litt olje og stek raskt under sterk overvarme i ovn til osten smelter. Dryss over ruccola og basilikumblader. Serveres varm.
Bon appetit!
Smuldre gjæren fint i melet og tilsett vannet. Tørrgjær blandes eventuelt med melet.
Arbeid alt godt sammen før du tilsetter salt og olje. Arbeid deigen videre i 10 minutter i en kjøkkenmaskin eller elt godt for hånd.
Smør en bakebolle godt med olje og legg deigen over i bollen. Dekk med plastfolie og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kle et stekebrett eller en langpanne med bakepapir, og pensle papiret med litt olje. Slå deigen ned og hell den utover stekebrettet. Drypp over ½ - 1 dl olje og dra deigen utover samtidig som du lager tett i tett med fordypninger i deigen med fingrene.
Dekk deigen til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Dryss over flaksalt og hakket rosmarin og stek brødet ved 215-220 grader i ca. 25 minutter til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Vil du ha litt ekstra topping? Bruk et ferdigstekt focacciabrød. Riv osten i mindre biter og fordel ost og skinke på toppen av brødet. Drypp over litt olje og stek raskt under sterk overvarme i ovn til osten smelter. Dryss over ruccola og basilikumblader. Serveres varm.