Hjemmelagde lomper

60 min

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv! Lomper smaker deilig med smør og sukker på, eller til pølsene når du griller.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Mari Svenningsen

213 har lagret denne
Hjemmelagde lomper

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv! Lomper smaker deilig med smør og sukker på, eller til pølsene når du griller.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Mari Svenningsen

213 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 kg poteter
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 dl rugmel, siktet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 dl rugmel, siktet
Kok potetene med skallet på.
Mos dem sammen med 1 ts salt.
Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene med skallet på.
Mos dem sammen med 1 ts salt.
Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?