Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv! Lomper smaker deilig med smør og sukker på, eller til pølsene når du griller.
Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv! Lomper smaker deilig med smør og sukker på, eller til pølsene når du griller.
Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.
Bon appetit!
Kok potetene med skallet på.
Mos dem sammen med 1 ts salt.
Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.