Gáhkku - samisk tynnbrød
Gahkko eller gáhkku er tynnbrød som gjerne serveres sammen med reinsdyrkjøtt, som for eksempel bidos. Brødene kan stekes på en stein over et ildsted, eller rett og slett i stekepannen hjemme på kjøkkenet.
Det finnes mange ulike oppskrifter på dette tradisjonelle samiske brødet. Vanligvis tilberedes gáhkku ved at mel og vann knas sammen til en deig. Deretter deles deigen i mindre stykker og lages til tynne kaker med hånden, ifølge nettstedet Nordlige folk.
Oppskrift av: Mari Hult for Dinmat.
Gahkko eller gáhkku er tynnbrød som gjerne serveres sammen med reinsdyrkjøtt, som for eksempel bidos. Brødene kan stekes på en stein over et ildsted, eller rett og slett i stekepannen hjemme på kjøkkenet.
Det finnes mange ulike oppskrifter på dette tradisjonelle samiske brødet. Vanligvis tilberedes gáhkku ved at mel og vann knas sammen til en deig. Deretter deles deigen i mindre stykker og lages til tynne kaker med hånden, ifølge nettstedet Nordlige folk.
Oppskrift av: Mari Hult for Dinmat.
- 25 g gjær
- 5 dl vann
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1.2 l hvetemel
