Til hovedinnhold

Potetkaker

1 h

Potetkaken, også kalt lompe, kan være «håndtak» ikke bare for pølser, men også for fyll som fiskekake og coleslaw (se bildet). I tillegg kan nystekte potetkaker ofte erstatte meksikanske tortillas i wraps. Det fins lokale varianter av denne spesialiteten også. Noen får gode potetkaker uten mel i deigen, bare til utbaking. Andre bruker litt hvetemel i deigen også eller en blanding av hvetemel og byggmel.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Arnt Olav Klippeberg

Lagret av 81 brukere
Potetkaker

Potetkaken, også kalt lompe, kan være «håndtak» ikke bare for pølser, men også for fyll som fiskekake og coleslaw (se bildet). I tillegg kan nystekte potetkaker ofte erstatte meksikanske tortillas i wraps. Det fins lokale varianter av denne spesialiteten også. Noen får gode potetkaker uten mel i deigen, bare til utbaking. Andre bruker litt hvetemel i deigen også eller en blanding av hvetemel og byggmel.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Arnt Olav Klippeberg

Lagret av 81 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 650 g poteter
  • salt
  • 2 dl hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g poteter
  • salt
  • 2 dl hvetemel
Skrubb po­te­te­ne og kok dem.
Skrell dem og mos dem el­ler mal dem på kjøtt­kvern sam­men med litt salt mens de er var­me.
Av­kjøl til rom­tem­pe­ra­tur.
Elt inn halv­par­ten av melet. Res­ten av melet bru­ker du til ut­ba­kin­gen.
Del dei­gen i em­ner. Kjev­le hvert emne på me­let ba­ke­bord, cir­ka  20 cm i dia­me­ter.
Stek dem på varm hel­le.
Legg fer­dig­stek­te po­tet­ka­ker oppå hverandre så de hol­der seg myke. Dekk med kle­de.
Servér ny­stek­te med smør og suk­ker.
woman cooking

Bon appetit!

Skrubb po­te­te­ne og kok dem.
Skrell dem og mos dem el­ler mal dem på kjøtt­kvern sam­men med litt salt mens de er var­me.
Av­kjøl til rom­tem­pe­ra­tur.
Elt inn halv­par­ten av melet. Res­ten av melet bru­ker du til ut­ba­kin­gen.
Del dei­gen i em­ner. Kjev­le hvert emne på me­let ba­ke­bord, cir­ka  20 cm i dia­me­ter.
Stek dem på varm hel­le.
Legg fer­dig­stek­te po­tet­ka­ker oppå hverandre så de hol­der seg myke. Dekk med kle­de.
Servér ny­stek­te med smør og suk­ker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?