Potetkaker
Potetkaken, også kalt lompe, kan være «håndtak» ikke bare for pølser, men også for fyll som fiskekake og coleslaw (se bildet). I tillegg kan nystekte potetkaker ofte erstatte meksikanske tortillas i wraps. Det fins lokale varianter av denne spesialiteten også. Noen får gode potetkaker uten mel i deigen, bare til utbaking. Andre bruker litt hvetemel i deigen også eller en blanding av hvetemel og byggmel.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Arnt Olav Klippeberg
Potetkaken, også kalt lompe, kan være «håndtak» ikke bare for pølser, men også for fyll som fiskekake og coleslaw (se bildet). I tillegg kan nystekte potetkaker ofte erstatte meksikanske tortillas i wraps. Det fins lokale varianter av denne spesialiteten også. Noen får gode potetkaker uten mel i deigen, bare til utbaking. Andre bruker litt hvetemel i deigen også eller en blanding av hvetemel og byggmel.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Arnt Olav Klippeberg
- 650 g poteter
- salt
- 2 dl hvetemel
