Til hovedinnhold

Focaccia med tomat

1 h

Focaccia med tomat er et svært velsmakende, italiensk brød. Focaccia kan toppes med masse forskjellig fyll, og det er perfekt tilbehør ved siden av en god suppe, for eksempel.

Oppskriften kan varieres med forskjellige urter både i og på deigen. Små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen når den etterheves.

Lagret av 441 brukere
Focaccia med tomat

Focaccia med tomat er et svært velsmakende, italiensk brød. Focaccia kan toppes med masse forskjellig fyll, og det er perfekt tilbehør ved siden av en god suppe, for eksempel.

Oppskriften kan varieres med forskjellige urter både i og på deigen. Små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen når den etterheves.

Lagret av 441 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Focaccia

  • 1 pakke tørrgjær
  • 1.5 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann, lunkent
  • 750 g hvetemel
  • 1 dl olivenolje

Topping

  • 2 ss rosmarin, hakket, frisk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 stk rødløk, liten, skåret i tynne skiver
  • 100 g soltørkede tomater, i olje
  • 2 ss flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Focaccia

  • 1 pakke tørrgjær
  • 1.5 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann, lunkent
  • 750 g hvetemel
  • 1 dl olivenolje

Topping

  • 2 ss rosmarin, hakket, frisk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 stk rødløk, liten, skåret i tynne skiver
  • 100 g soltørkede tomater, i olje
  • 2 ss flaksalt
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Hell deigen over på et stekebrett eller
i en langpanne dekket med bakepapir.
Hell deigen over på et stekebrett eller
i en langpanne dekket med bakepapir.
Drypp over halvparten av oljen. Bruk
fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen.
Dytt tomatene ned i deigen. Dryss over
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
Dytt tomatene ned i deigen. Dryss over
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve
til dobbel størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader og stek
videre i ca. 25 minutter.
Avkjøl brødet på rist. Om ønskelig kan du
pensle det ferdig stekte brødet med litt
ekstra olje mens det fortsatt er varmt.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Hell deigen over på et stekebrett eller
i en langpanne dekket med bakepapir.
Hell deigen over på et stekebrett eller
i en langpanne dekket med bakepapir.
Drypp over halvparten av oljen. Bruk
fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen.
Dytt tomatene ned i deigen. Dryss over
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
Dytt tomatene ned i deigen. Dryss over
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve
til dobbel størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader og stek
videre i ca. 25 minutter.
Avkjøl brødet på rist. Om ønskelig kan du
pensle det ferdig stekte brødet med litt
ekstra olje mens det fortsatt er varmt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?