Focaccia med tomat
1 h
Focaccia med tomat er et svært velsmakende, italiensk brød. Focaccia kan toppes med masse forskjellig fyll, og det er perfekt tilbehør ved siden av en god suppe, for eksempel.
Oppskriften kan varieres med forskjellige urter både i og på deigen. Små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen når den etterheves.
Lagret av 441 brukere
Focaccia med tomat er et svært velsmakende, italiensk brød. Focaccia kan toppes med masse forskjellig fyll, og det er perfekt tilbehør ved siden av en god suppe, for eksempel.
Oppskriften kan varieres med forskjellige urter både i og på deigen. Små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen når den etterheves.
Lagret av 441 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
Focaccia
- 1 pakke tørrgjær
- 1.5 ts sukker
- 2 ts salt
- 5 dl vann, lunkent
- 750 g hvetemel
- 1 dl olivenolje
Topping
- 2 ss rosmarin, hakket, frisk
- 0.5 dl olivenolje
- 1 stk rødløk, liten, skåret i tynne skiver
- 100 g soltørkede tomater, i olje
- 2 ss flaksalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Focaccia
- 1 pakke tørrgjær
- 1.5 ts sukker
- 2 ts salt
- 5 dl vann, lunkent
- 750 g hvetemel
- 1 dl olivenolje
Topping
- 2 ss rosmarin, hakket, frisk
- 0.5 dl olivenolje
- 1 stk rødløk, liten, skåret i tynne skiver
- 100 g soltørkede tomater, i olje
- 2 ss flaksalt
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Hell deigen over på et stekebrett eller
i en langpanne dekket med bakepapir.
i en langpanne dekket med bakepapir.
Drypp over halvparten av oljen. Bruk
fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen.
fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen.
Dytt tomatene ned i deigen. Dryss over
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve
til dobbel størrelse.
til dobbel størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader og stek
videre i ca. 25 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader og stek
videre i ca. 25 minutter.
Avkjøl brødet på rist. Om ønskelig kan du
pensle det ferdig stekte brødet med litt
ekstra olje mens det fortsatt er varmt.
pensle det ferdig stekte brødet med litt
ekstra olje mens det fortsatt er varmt.

Bon appetit!
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Hell deigen over på et stekebrett eller
i en langpanne dekket med bakepapir.
i en langpanne dekket med bakepapir.
Drypp over halvparten av oljen. Bruk
fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen.
fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen.
Dytt tomatene ned i deigen. Dryss over
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
løk, rosmarin og flaksalt, og drypp til slutt over
resten av oljen.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve
til dobbel størrelse.
til dobbel størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader og stek
videre i ca. 25 minutter.
Senk temperaturen til 180 grader og stek
videre i ca. 25 minutter.
Avkjøl brødet på rist. Om ønskelig kan du
pensle det ferdig stekte brødet med litt
ekstra olje mens det fortsatt er varmt.
pensle det ferdig stekte brødet med litt
ekstra olje mens det fortsatt er varmt.