Til hovedinnhold

Innbakt brød med salami, ost og oliven

1 h 30 min

Tortano er et italiensk brød som passer like perfekt til turmat sammen med varm kakao fra termos, som til kosemat i sofakroken sammen med et glass god, italiensk vin.
Her har jeg fylt brødet med mozzarella, italiensk salami, basilikum og oliven. Du kan gjøre det mer barnevennlig ved å utelate oliven eller ved å fylle brødet med vanlig kokt skinke og hvitost.
Dette brødet smaker godt både lunt og romtemperert - og det egner seg godt til å fryse.

Lagret av 906 brukere
Innbakt brød med salami, ost og oliven

Tortano er et italiensk brød som passer like perfekt til turmat sammen med varm kakao fra termos, som til kosemat i sofakroken sammen med et glass god, italiensk vin.
Her har jeg fylt brødet med mozzarella, italiensk salami, basilikum og oliven. Du kan gjøre det mer barnevennlig ved å utelate oliven eller ved å fylle brødet med vanlig kokt skinke og hvitost.
Dette brødet smaker godt både lunt og romtemperert - og det egner seg godt til å fryse.

Lagret av 906 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 0.5 pakke tørrgjær
  • 3 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss flaksalt
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 2 pakke mozzarella
  • 150 g salami, italiensk, eller annen skinke
  • 1 håndfull sorte oliven, gjerne kalamata
  • 1 bunt basilikumblader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 pakke tørrgjær
  • 3 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss flaksalt
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 2 pakke mozzarella
  • 150 g salami, italiensk, eller annen skinke
  • 1 håndfull sorte oliven, gjerne kalamata
  • 1 bunt basilikumblader
Bland sammen gjær, vann, olivenolje, honning og salt i en bolle. Elt inn melet litt etter litt, helt til ingrediensene fester seg sammen og blir til en jevn og smidig deig. Du kan gjerne bruke kjøkkenmaskin med eltekrok. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 30 minutter.
Trykk ut deigen til et ca 1 cm tykt rektangel. Ikke bruk kjevle, da vil du klemme ut all luften i deigen.
Skjær mozzarellaen i skiver og la den renne av seg mellom to kjøkkenhåndklær, da vil den ikke gi fra seg så mye væske under stekingen. Legg mozzarellaen i et lag over deigen, legg over skiver av salami, oliven og til sist basilikumblader.
Skjær mozzarellaen i skiver og la den renne av seg mellom to kjøkkenhåndklær, da vil den ikke gi fra seg så mye væske under stekingen. Legg mozzarellaen i et lag over deigen, legg over skiver av salami, oliven og til sist basilikumblader.
Pensle kantene med vann, og rull deigen som en rullekake. Form rullen til en sirkel. Legg brødet på en stekeplate med bakepapir, strø over mel og la det heve under kjøkkenhåndkle i omtrent 30 minutter.
Pensle kantene med vann, og rull deigen som en rullekake. Form rullen til en sirkel. Legg brødet på en stekeplate med bakepapir, strø over mel og la det heve under kjøkkenhåndkle i omtrent 30 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader. Sett brødet i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader, og la det steke i 20-25 minutter til det er gyllenbrunt. La brødet avkjøle litt på en rist før det deles opp i skiver og nytes!
Forvarm ovnen til 250 grader. Sett brødet i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader, og la det steke i 20-25 minutter til det er gyllenbrunt. La brødet avkjøle litt på en rist før det deles opp i skiver og nytes!
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen gjær, vann, olivenolje, honning og salt i en bolle. Elt inn melet litt etter litt, helt til ingrediensene fester seg sammen og blir til en jevn og smidig deig. Du kan gjerne bruke kjøkkenmaskin med eltekrok. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 30 minutter.
Trykk ut deigen til et ca 1 cm tykt rektangel. Ikke bruk kjevle, da vil du klemme ut all luften i deigen.
Skjær mozzarellaen i skiver og la den renne av seg mellom to kjøkkenhåndklær, da vil den ikke gi fra seg så mye væske under stekingen. Legg mozzarellaen i et lag over deigen, legg over skiver av salami, oliven og til sist basilikumblader.
Skjær mozzarellaen i skiver og la den renne av seg mellom to kjøkkenhåndklær, da vil den ikke gi fra seg så mye væske under stekingen. Legg mozzarellaen i et lag over deigen, legg over skiver av salami, oliven og til sist basilikumblader.
Pensle kantene med vann, og rull deigen som en rullekake. Form rullen til en sirkel. Legg brødet på en stekeplate med bakepapir, strø over mel og la det heve under kjøkkenhåndkle i omtrent 30 minutter.
Pensle kantene med vann, og rull deigen som en rullekake. Form rullen til en sirkel. Legg brødet på en stekeplate med bakepapir, strø over mel og la det heve under kjøkkenhåndkle i omtrent 30 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader. Sett brødet i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader, og la det steke i 20-25 minutter til det er gyllenbrunt. La brødet avkjøle litt på en rist før det deles opp i skiver og nytes!
Forvarm ovnen til 250 grader. Sett brødet i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader, og la det steke i 20-25 minutter til det er gyllenbrunt. La brødet avkjøle litt på en rist før det deles opp i skiver og nytes!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?