Innbakt brød med salami, ost og oliven
Tortano er et italiensk brød som passer like perfekt til turmat sammen med varm kakao fra termos, som til kosemat i sofakroken sammen med et glass god, italiensk vin.
Her har jeg fylt brødet med mozzarella, italiensk salami, basilikum og oliven. Du kan gjøre det mer barnevennlig ved å utelate oliven eller ved å fylle brødet med vanlig kokt skinke og hvitost.
Dette brødet smaker godt både lunt og romtemperert - og det egner seg godt til å fryse.
Tortano er et italiensk brød som passer like perfekt til turmat sammen med varm kakao fra termos, som til kosemat i sofakroken sammen med et glass god, italiensk vin.
Her har jeg fylt brødet med mozzarella, italiensk salami, basilikum og oliven. Du kan gjøre det mer barnevennlig ved å utelate oliven eller ved å fylle brødet med vanlig kokt skinke og hvitost.
Dette brødet smaker godt både lunt og romtemperert - og det egner seg godt til å fryse.
Ingredienser
- 0.5 pakke tørrgjær
- 3 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ss flaksalt
- 6 dl hvetemel
Fyll
- 2 pakke mozzarella
- 150 g salami, italiensk, eller annen skinke
- 1 håndfull sorte oliven, gjerne kalamata
- 1 bunt basilikumblader
Slik gjør du:
- 0.5 pakke tørrgjær
- 3 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ss flaksalt
- 6 dl hvetemel
Fyll
- 2 pakke mozzarella
- 150 g salami, italiensk, eller annen skinke
- 1 håndfull sorte oliven, gjerne kalamata
- 1 bunt basilikumblader
