Til hovedinnhold

Brødpudding med banan og sjokolade

1 h 30 min

Har du brune bananer liggende? Brødpudding med banan og sjokolade er den perfekte desserten hvis du vil dem nytt liv. Her er det nemlig de overmodne bananene og den tørre loffen som egner seg best. Om du ikke vil ha banan eller sjokolade i brødpuddingen, er en neve rosiner absolutt å anbefale mellom brødlagene. Brødpuddingen spises lun, og lager du den uten sjokolade og banan, smaker den ekstra godt med litt rød saus på toppen. 

Lagret av 331 brukere
Brødpudding med banan og sjokolade

Har du brune bananer liggende? Brødpudding med banan og sjokolade er den perfekte desserten hvis du vil dem nytt liv. Her er det nemlig de overmodne bananene og den tørre loffen som egner seg best. Om du ikke vil ha banan eller sjokolade i brødpuddingen, er en neve rosiner absolutt å anbefale mellom brødlagene. Brødpuddingen spises lun, og lager du den uten sjokolade og banan, smaker den ekstra godt med litt rød saus på toppen. 

Lagret av 331 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 0.5 stk loff
  • smør, smør på loffskivene
  • 2 stykker banan
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk
  • 3 stykker egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, helst ekte
  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • brunt sukker, strø på toppen

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk loff
  • smør, smør på loffskivene
  • 2 stykker banan
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk
  • 3 stykker egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, helst ekte
  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • brunt sukker, strø på toppen
Skjær skorpene av loffen og del den opp i småskiver. Stryk på smør på skivene og plasser i en ildfast form som rommer 1–1 ½ liter.
Legg på et lag med banan og strø på litt hakket sjokolade eller sjokoladedråper.
Legg på et nytt lag med loff og gjenta prosessen over. Til slutt legger du et lag med loffbiter på toppen.
Bland egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Varm melk og fløte til kokepunktet og hell forsiktig i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
Hell eggestanden i formen og la den trekke 10-15 minutter. Strø på litt brunt sukker på toppen.
Sett formen i vannbad. Ta en dyp langpanne, putt formen i og hell vann opp til midten av formen. Det lønner seg å plassere alt i ovnen før du heller på vann.
Stek på 160 grader i 45 minutter – 1 time.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær skorpene av loffen og del den opp i småskiver. Stryk på smør på skivene og plasser i en ildfast form som rommer 1–1 ½ liter.
Legg på et lag med banan og strø på litt hakket sjokolade eller sjokoladedråper.
Legg på et nytt lag med loff og gjenta prosessen over. Til slutt legger du et lag med loffbiter på toppen.
Bland egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Varm melk og fløte til kokepunktet og hell forsiktig i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
Hell eggestanden i formen og la den trekke 10-15 minutter. Strø på litt brunt sukker på toppen.
Sett formen i vannbad. Ta en dyp langpanne, putt formen i og hell vann opp til midten av formen. Det lønner seg å plassere alt i ovnen før du heller på vann.
Stek på 160 grader i 45 minutter – 1 time.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?