Hjemmelaget hamburgerbrød
1 t 30 min
Hjemmelaget hamburgerbrød løfter hamburgeropplevelsen noen ekstra hakk. Disse brødene er luftige og superdigge, og ikke er det vanskelig å lage dem heller.
687 har lagret denne
Hjemmelaget hamburgerbrød løfter hamburgeropplevelsen noen ekstra hakk. Disse brødene er luftige og superdigge, og ikke er det vanskelig å lage dem heller.
687 har lagret denne
Ingredienser
12
porsjoner
- 1 pose tørrgjær, evt. 50 gram fersk gjær
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1.2 - 1.4 l hvetemel
- 50 g smør
- 5 dl melk
- 4 ss olivenolje
- 1 stk egg, sammenvispet til pensling
- sesamfrø
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 pose tørrgjær, evt. 50 gram fersk gjær
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1.2 - 1.4 l hvetemel
- 50 g smør
- 5 dl melk
- 4 ss olivenolje
- 1 stk egg, sammenvispet til pensling
- sesamfrø
Bland tørrgjær og alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett melken og varm til fingervarmt. Hell væsken over det tørre og tilsett olivenolje.
Arbeid deigen til en jevn og smidig deig. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 12 like store emner og trill ut fine boller.
Legg bollene over på et stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på hånden og trykk bollene litt flate.
Dekk til med plastfilm og la hamburgerbrødene etterheve i en halv times tid.
Pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 215 grader i ca. 10 minutter.

Bon appetit!
Bland tørrgjær og alt det tørre i en bakebolle.
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett melken og varm til fingervarmt. Hell væsken over det tørre og tilsett olivenolje.
Arbeid deigen til en jevn og smidig deig. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 12 like store emner og trill ut fine boller.
Legg bollene over på et stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på hånden og trykk bollene litt flate.
Dekk til med plastfilm og la hamburgerbrødene etterheve i en halv times tid.
Pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 215 grader i ca. 10 minutter.