Maria Skappels eltefrie speltbrød

2 h
Lagret av 4647 brukere
Maria Skappels eltefrie speltbrød
Lagret av 4647 brukere

Ingredienser

2
stk
  • 650 g speltmel, siktet
  • 250 g fin sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 pakke gjær
  • 1 l vann, lunkent
  • 50 g chiafrø, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g speltmel, siktet
  • 250 g fin sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 pakke gjær
  • 1 l vann, lunkent
  • 50 g chiafrø, kan sløyfes
Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?