Maria Skappels speltbrød
Dette speltbrødet er designer og blogger Maria Skappel sin oppskrift på verdens enkleste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter fordi brødet ikke trenger elting.
– Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier Skappel til Godt.
Siden hun la ut oppskriften på bloggen, har brødet blitt en populær favoritt blant mange av leserne. Hun husker ikke hvor hun fant selve originaloppskriften, men i de periodene Skappel baker hjemmebakt brød er det nettopp dette brødet hun baker. Da forsvinner det både til frokost og matpakker til barna.
Dette speltbrødet er designer og blogger Maria Skappel sin oppskrift på verdens enkleste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter fordi brødet ikke trenger elting.
– Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier Skappel til Godt.
Siden hun la ut oppskriften på bloggen, har brødet blitt en populær favoritt blant mange av leserne. Hun husker ikke hvor hun fant selve originaloppskriften, men i de periodene Skappel baker hjemmebakt brød er det nettopp dette brødet hun baker. Da forsvinner det både til frokost og matpakker til barna.
- 650 g speltmel, siktet
- 250 g fin sammalt speltmel
- 60 g solsikkekjerner
- 60 g gresskarkjerner
- 50 g havregryn
- 100 g linfrø
- 1 ss salt
- 1 pakke gjær
- 1 l vann, lunkent
- 50 g chiafrø, kan sløyfes
- 650 g speltmel, siktet
- 250 g fin sammalt speltmel
- 60 g solsikkekjerner
- 60 g gresskarkjerner
- 50 g havregryn
- 100 g linfrø
- 1 ss salt
- 1 pakke gjær
- 1 l vann, lunkent
- 50 g chiafrø, kan sløyfes
