Maria Skappels speltbrød

60 min
(1 t 15 min forarbeid)

Dette speltbrødet er designer og blogger Maria Skappel sin oppskrift på verdens enkleste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter fordi brødet ikke trenger elting.

– Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier Skappel til Godt.

Siden hun la ut oppskriften på bloggen, har brødet blitt en populær favoritt blant mange av leserne. Hun husker ikke hvor hun fant selve originaloppskriften, men i de periodene Skappel baker hjemmebakt brød er det nettopp dette brødet hun baker. Da forsvinner det både til frokost og matpakker til barna.

5646 har lagret denne
Maria Skappels eltefrie speltbrød
Foto: Maria Skappel

Dette speltbrødet er designer og blogger Maria Skappel sin oppskrift på verdens enkleste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter fordi brødet ikke trenger elting.

– Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier Skappel til Godt.

Siden hun la ut oppskriften på bloggen, har brødet blitt en populær favoritt blant mange av leserne. Hun husker ikke hvor hun fant selve originaloppskriften, men i de periodene Skappel baker hjemmebakt brød er det nettopp dette brødet hun baker. Da forsvinner det både til frokost og matpakker til barna.

5646 har lagret denne
2
stk
  • 650 g speltmel, siktet
  • 250 g fin sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 pakke gjær
  • 1 l vann, lunkent
  • 50 g chiafrø, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g speltmel, siktet
  • 250 g fin sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 pakke gjær
  • 1 l vann, lunkent
  • 50 g chiafrø, kan sløyfes
Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?