Flettebrød med havre

2 timer

Dette glutenfrie flettebrødet med havre har fått navnet «Havreflette fra Røa» av kokebokforfatter Torill Schinstad.

– Da jeg var liten, pleide mamma å lage fletteloff, det var virkelig stas. Jeg kan ikke servere loff slik som mamma gjorde, men jeg kan bake andre flettede brød. Denne havrefletten er populær hjemme hos oss, det er ikke mye jobb med flettingen, men det gir et veldig staselig resultat, sier Schinstad om oppskriften.

Obs! Havrekornet i seg selv inneholder ikke gluten, men havre kan få med seg andre kornslag på åkeren eller under produksjon. Det finnes derfor glutenfri havremel for å være sikker på at havren er helt uten gluten.

I denne oppskriften er det brukt en lys melmiks fra Semper.

Tips: Et brød som dette trives ekstra godt hvis det har optimale varmebetingelser for å heve. Jeg pleier ofte å sette brødet til heving på badegulvet om varmekablene står på. Om du ikke har lyst til å flette, kan du selvfølgelig steke brødet i vanlig brødform, det blir godt uansett!

Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»

92 har lagret denne
Enkelt flettebrød med havremel
Foto: Lars Petter Pettersen

Dette glutenfrie flettebrødet med havre har fått navnet «Havreflette fra Røa» av kokebokforfatter Torill Schinstad.

– Da jeg var liten, pleide mamma å lage fletteloff, det var virkelig stas. Jeg kan ikke servere loff slik som mamma gjorde, men jeg kan bake andre flettede brød. Denne havrefletten er populær hjemme hos oss, det er ikke mye jobb med flettingen, men det gir et veldig staselig resultat, sier Schinstad om oppskriften.

Obs! Havrekornet i seg selv inneholder ikke gluten, men havre kan få med seg andre kornslag på åkeren eller under produksjon. Det finnes derfor glutenfri havremel for å være sikker på at havren er helt uten gluten.

I denne oppskriften er det brukt en lys melmiks fra Semper.

Tips: Et brød som dette trives ekstra godt hvis det har optimale varmebetingelser for å heve. Jeg pleier ofte å sette brødet til heving på badegulvet om varmekablene står på. Om du ikke har lyst til å flette, kan du selvfølgelig steke brødet i vanlig brødform, det blir godt uansett!

Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»

92 har lagret denne
1
porsjoner
  • 320 g melk
  • 50 g olje
  • 1 klype sukker
  • 0.5 pakke gjær
  • 20 g fiberhusk
  • 1 ts xanthan
  • 1 ts salt
  • 130 g havremel
  • 220 g glutenfritt mel, fint
Unngå at skjermen går i dvale
  • 320 g melk
  • 50 g olje
  • 1 klype sukker
  • 0.5 pakke gjær
  • 20 g fiberhusk
  • 1 ts xanthan
  • 1 ts salt
  • 130 g havremel
  • 220 g glutenfritt mel, fint
Varm opp melk og olje til maks 37 grader. Ha det i en bakebolle og bland i gjær og sukker. Rør til gjæren er godt løst opp.
Ha i fiberhusken. Denne vellingen skal bli som et varmt slim – det er ikke veldig appetittvekkende, men det er slik det skal være.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg.
Ha de tørre ingrediensene litt og litt i melkeblandingen i bakebollen mens du rører. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter etter at du har blandet alt, eller elt godt.
Del deigen i tre avlange emner, rull forsiktig ut og flett sammen.
Sett brødet til heving et lunt sted i en times tid.
Stek fletten i ovnen på 200 grader i cirka en halvtime.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melk og olje til maks 37 grader. Ha det i en bakebolle og bland i gjær og sukker. Rør til gjæren er godt løst opp.
Ha i fiberhusken. Denne vellingen skal bli som et varmt slim – det er ikke veldig appetittvekkende, men det er slik det skal være.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg.
Ha de tørre ingrediensene litt og litt i melkeblandingen i bakebollen mens du rører. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter etter at du har blandet alt, eller elt godt.
Del deigen i tre avlange emner, rull forsiktig ut og flett sammen.
Sett brødet til heving et lunt sted i en times tid.
Stek fletten i ovnen på 200 grader i cirka en halvtime.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?