Flettebrød med havre

2 h
Lagret av 69 brukere
Enkelt flettebrød med havremel
Foto: Lars Petter Pettersen
Lagret av 69 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 320 g melk
  • 50 g olje
  • 1 klype sukker
  • 0.5 pakke gjær
  • 20 g fiberhusk
  • 1 ts xanthan
  • 1 ts salt
  • 130 g havremel
  • 220 g glutenfritt mel, fint

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 320 g melk
  • 50 g olje
  • 1 klype sukker
  • 0.5 pakke gjær
  • 20 g fiberhusk
  • 1 ts xanthan
  • 1 ts salt
  • 130 g havremel
  • 220 g glutenfritt mel, fint
Varm opp melk og olje til maks 37 grader. Ha det i en bakebolle og bland i gjær og sukker. Rør til gjæren er godt løst opp.
Ha i fiberhusken. Denne vellingen skal bli som et varmt slim – det er ikke veldig appetittvekkende, men det er slik det skal være.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg.
Ha de tørre ingrediensene litt og litt i melkeblandingen i bakebollen mens du rører. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter etter at du har blandet alt, eller elt godt.
Del deigen i tre avlange emner, rull forsiktig ut og flett sammen.
Sett brødet til heving et lunt sted i en times tid.
Stek fletten i ovnen på 200 grader i cirka en halvtime.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melk og olje til maks 37 grader. Ha det i en bakebolle og bland i gjær og sukker. Rør til gjæren er godt løst opp.
Ha i fiberhusken. Denne vellingen skal bli som et varmt slim – det er ikke veldig appetittvekkende, men det er slik det skal være.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg.
Ha de tørre ingrediensene litt og litt i melkeblandingen i bakebollen mens du rører. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter etter at du har blandet alt, eller elt godt.
Del deigen i tre avlange emner, rull forsiktig ut og flett sammen.
Sett brødet til heving et lunt sted i en times tid.
Stek fletten i ovnen på 200 grader i cirka en halvtime.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?