Flettebrød med havre
Dette glutenfrie flettebrødet med havre har fått navnet «Havreflette fra Røa» av kokebokforfatter Torill Schinstad.
– Da jeg var liten, pleide mamma å lage fletteloff, det var virkelig stas. Jeg kan ikke servere loff slik som mamma gjorde, men jeg kan bake andre flettede brød. Denne havrefletten er populær hjemme hos oss, det er ikke mye jobb med flettingen, men det gir et veldig staselig resultat, sier Schinstad om oppskriften.
Obs! Havrekornet i seg selv inneholder ikke gluten, men havre kan få med seg andre kornslag på åkeren eller under produksjon. Det finnes derfor glutenfri havremel for å være sikker på at havren er helt uten gluten.
I denne oppskriften er det brukt en lys melmiks fra Semper.
Tips: Et brød som dette trives ekstra godt hvis det har optimale varmebetingelser for å heve. Jeg pleier ofte å sette brødet til heving på badegulvet om varmekablene står på. Om du ikke har lyst til å flette, kan du selvfølgelig steke brødet i vanlig brødform, det blir godt uansett!
Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»
Dette glutenfrie flettebrødet med havre har fått navnet «Havreflette fra Røa» av kokebokforfatter Torill Schinstad.
– Da jeg var liten, pleide mamma å lage fletteloff, det var virkelig stas. Jeg kan ikke servere loff slik som mamma gjorde, men jeg kan bake andre flettede brød. Denne havrefletten er populær hjemme hos oss, det er ikke mye jobb med flettingen, men det gir et veldig staselig resultat, sier Schinstad om oppskriften.
Obs! Havrekornet i seg selv inneholder ikke gluten, men havre kan få med seg andre kornslag på åkeren eller under produksjon. Det finnes derfor glutenfri havremel for å være sikker på at havren er helt uten gluten.
I denne oppskriften er det brukt en lys melmiks fra Semper.
Tips: Et brød som dette trives ekstra godt hvis det har optimale varmebetingelser for å heve. Jeg pleier ofte å sette brødet til heving på badegulvet om varmekablene står på. Om du ikke har lyst til å flette, kan du selvfølgelig steke brødet i vanlig brødform, det blir godt uansett!
Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»
- 320 g melk
- 50 g olje
- 1 klype sukker
- 0.5 pakke gjær
- 20 g fiberhusk
- 1 ts xanthan
- 1 ts salt
- 130 g havremel
- 220 g glutenfritt mel, fint
- 320 g melk
- 50 g olje
- 1 klype sukker
- 0.5 pakke gjær
- 20 g fiberhusk
- 1 ts xanthan
- 1 ts salt
- 130 g havremel
- 220 g glutenfritt mel, fint
