Lyst surdeigsbrød med spelt av Skillebekk Surdeig

5 h
Lagret av 164 brukere
Lyst surdeigsbrød med spelt av Skillebekk Surdeig
Foto: Ina Andersen
Lagret av 164 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 375 g siktet hvetemel
  • speltmel, siktet
  • 375 g vann, lunkent
  • 100 g surdeig, aktiv, matet 8 timer før
  • 10 g salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 375 g siktet hvetemel
  • speltmel, siktet
  • 375 g vann, lunkent
  • 100 g surdeig, aktiv, matet 8 timer før
  • 10 g salt
Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv. Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.
Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min. Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv. Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.
Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min. Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?