Lyst surdeigsbrød med spelt av Skillebekk Surdeig

5 timer
204 har lagret denne
Lyst surdeigsbrød med spelt av Skillebekk Surdeig
Foto: Ina Andersen
204 har lagret denne
1
porsjoner
  • 375 g siktet hvetemel
  • speltmel, siktet
  • 375 g vann, lunkent
  • 100 g surdeig, aktiv, matet 8 timer før
  • 10 g salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 375 g siktet hvetemel
  • speltmel, siktet
  • 375 g vann, lunkent
  • 100 g surdeig, aktiv, matet 8 timer før
  • 10 g salt
Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv. Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.
Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min. Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter.
Vent 30 min før du tilsetter salt.
Brett deigen tre ganger med 30 min mellom hver brett.
Brett deigen en siste gang på kjøkkenbenken før den legges i hevekurv. Kaldhev brødet i kjøleskap over natten.
Stek på stålplate ved 240 grader med damp i ovnen i 20 min, slå ned varmen til 230 grader og stek videre i 15 min. Tips: Damp tilsettes i ovnen ved å sette en skål med kokende vann nederst i ovnen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?