Surdeigsstarter av Skillebekk Surdeig
En surdeigsstarter lages ved å blande mel og vann, før du lar blandingen stå over tid for å vekke til liv gjærcellene som allerede finnes i melet. Du bør sette av en uke til å lage din egen surdeigsstarter. Etter 5 til 7 dager vil den være bakeklar og boblende, men over tid vil den bare bli bedre og bedre jo eldre den blir – så lenge den mates jevnlig.
Du trenger et glass med lokk som rommer cirka 5 dl.
Denne oppskriften er det Martine Sletmoen/Skillebekk Surdeig som står bak.
En surdeigsstarter lages ved å blande mel og vann, før du lar blandingen stå over tid for å vekke til liv gjærcellene som allerede finnes i melet. Du bør sette av en uke til å lage din egen surdeigsstarter. Etter 5 til 7 dager vil den være bakeklar og boblende, men over tid vil den bare bli bedre og bedre jo eldre den blir – så lenge den mates jevnlig.
Du trenger et glass med lokk som rommer cirka 5 dl.
Denne oppskriften er det Martine Sletmoen/Skillebekk Surdeig som står bak.
Ingredienser
- økologisk siktet hvetemel
- økologisk siktet rugmel
- vann
Slik gjør du:
- økologisk siktet hvetemel
- økologisk siktet rugmel
- vann
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
