Til hovedinnhold

Focaccia med dipp i tre varianter

1 h

Nystekt focaccia passer godt som snacks eller tilbehør. Denne oppskriften byr på en spennende smaksvariant med rosiner. Du kan velge å utelate dem, eller bytte dem ut med annet godt som solmodne tomater i olje, små cherrytomater eller oliven som dyttes ned i deigen før etterheving.

Til focaccian har vi laget en klassisk aioli, feta- og pistasjdipp og hvitløk- og persillesmør.

Lagret av 734 brukere
Focaccia med dipp i tre varianter

Nystekt focaccia passer godt som snacks eller tilbehør. Denne oppskriften byr på en spennende smaksvariant med rosiner. Du kan velge å utelate dem, eller bytte dem ut med annet godt som solmodne tomater i olje, små cherrytomater eller oliven som dyttes ned i deigen før etterheving.

Til focaccian har vi laget en klassisk aioli, feta- og pistasjdipp og hvitløk- og persillesmør.

Lagret av 734 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Focaccia

  • 1 pakke gjær, både fersk- og tørrgjær kan brukes
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann, lunkent vann
  • 750 g hvetemel
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss rosmarin, hakk frisk rosmarin
  • 70 g rosiner
  • 0.5 dl olivenolje

Focaccia pynt

  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin

Hvitløk- og persillesmør

  • 150 g meierismør
  • 2 fedd hvitløk, eller 3, finhakket/revet
  • 0.5 dl bladpersille
  • salt

Feta- og pistasjdipp

  • 150 g fetaost
  • 1 dl yoghurtdressing
  • 50 g pistasjnøtter
  • hel sort pepper

Aioli

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 fedd hvitløk, eller 3-4
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje extra virgin, god olje
  • sitronsaft
  • havsalt
  • 1 ss gressløk, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Focaccia

  • 1 pakke gjær, både fersk- og tørrgjær kan brukes
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann, lunkent vann
  • 750 g hvetemel
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss rosmarin, hakk frisk rosmarin
  • 70 g rosiner
  • 0.5 dl olivenolje

Focaccia pynt

  • 1.5 ss flaksalt
  • rosmarin

Hvitløk- og persillesmør

  • 150 g meierismør
  • 2 fedd hvitløk, eller 3, finhakket/revet
  • 0.5 dl bladpersille
  • salt

Feta- og pistasjdipp

  • 150 g fetaost
  • 1 dl yoghurtdressing
  • 50 g pistasjnøtter
  • hel sort pepper

Aioli

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 fedd hvitløk, eller 3-4
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje extra virgin, god olje
  • sitronsaft
  • havsalt
  • 1 ss gressløk, til pynt
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du først smuldre gjæren i melet før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir.
Drypp over oljen. Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Dryss over salt og stikk noen rosmarinblader ned her og der.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbelt størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Bland sammen smør, hvitløk og persille til hvitløks- og persillesmøret. For ekstra luftig smør kan du først piske smøret luftig i en kjøkkenmaskin før du blander inn hvitløk og persille. Smak smøret til med en klype salt.
Rør ingrediensene til feta- og pistasjdipp sammen til en jevn dipp. Smak til med kvernet sort pepper.
Rør ingrediensene til feta- og pistasjdipp sammen til en jevn dipp. Smak til med kvernet sort pepper.
Mos sammen hvitløk og salt til aioli med en gaffel. Hvitløken skal bli som en pure. Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle.
Mos sammen hvitløk og salt til aioli med en gaffel. Hvitløken skal bli som en pure. Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones. Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du først smuldre gjæren i melet før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir.
Drypp over oljen. Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Dryss over salt og stikk noen rosmarinblader ned her og der.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbelt størrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Bland sammen smør, hvitløk og persille til hvitløks- og persillesmøret. For ekstra luftig smør kan du først piske smøret luftig i en kjøkkenmaskin før du blander inn hvitløk og persille. Smak smøret til med en klype salt.
Rør ingrediensene til feta- og pistasjdipp sammen til en jevn dipp. Smak til med kvernet sort pepper.
Rør ingrediensene til feta- og pistasjdipp sammen til en jevn dipp. Smak til med kvernet sort pepper.
Mos sammen hvitløk og salt til aioli med en gaffel. Hvitløken skal bli som en pure. Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle.
Mos sammen hvitløk og salt til aioli med en gaffel. Hvitløken skal bli som en pure. Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones. Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?