Focaccia med dipp i tre varianter
Nystekt focaccia passer godt som snacks eller tilbehør. Denne oppskriften byr på en spennende smaksvariant med rosiner. Du kan velge å utelate dem, eller bytte dem ut med annet godt som solmodne tomater i olje, små cherrytomater eller oliven som dyttes ned i deigen før etterheving.
Til focaccian har vi laget en klassisk aioli, feta- og pistasjdipp og hvitløk- og persillesmør.
Nystekt focaccia passer godt som snacks eller tilbehør. Denne oppskriften byr på en spennende smaksvariant med rosiner. Du kan velge å utelate dem, eller bytte dem ut med annet godt som solmodne tomater i olje, små cherrytomater eller oliven som dyttes ned i deigen før etterheving.
Til focaccian har vi laget en klassisk aioli, feta- og pistasjdipp og hvitløk- og persillesmør.
Ingredienser
Focaccia
- 1 pakke gjær, både fersk- og tørrgjær kan brukes
- 1 ts sukker
- 2 ts salt
- 5 dl vann, lunkent vann
- 750 g hvetemel
- 1 dl olivenolje
- 2 ss rosmarin, hakk frisk rosmarin
- 70 g rosiner
- 0.5 dl olivenolje
Focaccia pynt
- 1.5 ss flaksalt
- rosmarin
Hvitløk- og persillesmør
- 150 g meierismør
- 2 fedd hvitløk, eller 3, finhakket/revet
- 0.5 dl bladpersille
- salt
Feta- og pistasjdipp
- 150 g fetaost
- 1 dl yoghurtdressing
- 50 g pistasjnøtter
- hel sort pepper
Aioli
- 2 stk eggeplomme
- 2 fedd hvitløk, eller 3-4
- 0.5 ts salt
- 1 dl druekjerneolje
- 1 dl olivenolje extra virgin, god olje
- sitronsaft
- havsalt
- 1 ss gressløk, til pynt
Slik gjør du:
Focaccia
- 1 pakke gjær, både fersk- og tørrgjær kan brukes
- 1 ts sukker
- 2 ts salt
- 5 dl vann, lunkent vann
- 750 g hvetemel
- 1 dl olivenolje
- 2 ss rosmarin, hakk frisk rosmarin
- 70 g rosiner
- 0.5 dl olivenolje
Focaccia pynt
- 1.5 ss flaksalt
- rosmarin
Hvitløk- og persillesmør
- 150 g meierismør
- 2 fedd hvitløk, eller 3, finhakket/revet
- 0.5 dl bladpersille
- salt
Feta- og pistasjdipp
- 150 g fetaost
- 1 dl yoghurtdressing
- 50 g pistasjnøtter
- hel sort pepper
Aioli
- 2 stk eggeplomme
- 2 fedd hvitløk, eller 3-4
- 0.5 ts salt
- 1 dl druekjerneolje
- 1 dl olivenolje extra virgin, god olje
- sitronsaft
- havsalt
- 1 ss gressløk, til pynt
