Safransruter med hasselnøtter og havsalt

45 min
Lagret av 36 brukere
Safransruter med hasselnøtter og havsalt
Lagret av 36 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g smør
  • 0.2 g safran, (eller så mye du vil ta deg rå til..)
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g smør
  • 0.2 g safran, (eller så mye du vil ta deg rå til..)
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl mel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • havsalt
Varm ovnen til 175°C .
Ha bakepapir i en liten form (ca 25cm x 20 cm).
Rist hasselnøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få litt farge. Kjøl ned nøttene litt før de grovhakkes (la noen være hele) og settes til side.
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele røren. Tilsett safranen og rør inn i smøret mens det smelter. Slik “aktiverer” du fargen og smaken. Pass på å ikke “koke” smøret, med må da kjøles ned litt før sukker og egg tilsettes.
Rør inn sukkeret, så eggene.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend inn 2/3 av nøttene.
Ha røren over i formen og dryss de siste nøttene og en klype havsalt på toppen.
Stek i midten av ovnen i 25-28 minutter.
Avkjøl og del i ruter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175°C .
Ha bakepapir i en liten form (ca 25cm x 20 cm).
Rist hasselnøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få litt farge. Kjøl ned nøttene litt før de grovhakkes (la noen være hele) og settes til side.
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele røren. Tilsett safranen og rør inn i smøret mens det smelter. Slik “aktiverer” du fargen og smaken. Pass på å ikke “koke” smøret, med må da kjøles ned litt før sukker og egg tilsettes.
Rør inn sukkeret, så eggene.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend inn 2/3 av nøttene.
Ha røren over i formen og dryss de siste nøttene og en klype havsalt på toppen.
Stek i midten av ovnen i 25-28 minutter.
Avkjøl og del i ruter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?