0.2 g safran, (eller så mye du vil ta deg rå til..)
2 dl brunt sukker
2 stk egg
2.5 dl mel
0.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
havsalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
100 g hasselnøtter
100 g smør
0.2 g safran, (eller så mye du vil ta deg rå til..)
2 dl brunt sukker
2 stk egg
2.5 dl mel
0.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
havsalt
Varm ovnen til 175°C .
Ha bakepapir i en liten form (ca 25cm x 20 cm).
Rist hasselnøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få litt farge. Kjøl ned nøttene litt før de grovhakkes (la noen være hele) og settes til side.
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele røren. Tilsett safranen og rør inn i smøret mens det smelter. Slik “aktiverer” du fargen og smaken. Pass på å ikke “koke” smøret, med må da kjøles ned litt før sukker og egg tilsettes.
Rør inn sukkeret, så eggene.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend inn 2/3 av nøttene.
Ha røren over i formen og dryss de siste nøttene og en klype havsalt på toppen.
Stek i midten av ovnen i 25-28 minutter.
Avkjøl og del i ruter.
Bon appetit!
Varm ovnen til 175°C .
Ha bakepapir i en liten form (ca 25cm x 20 cm).
Rist hasselnøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få litt farge. Kjøl ned nøttene litt før de grovhakkes (la noen være hele) og settes til side.
Smelt smøret i en kjele stor nok til å romme hele røren. Tilsett safranen og rør inn i smøret mens det smelter. Slik “aktiverer” du fargen og smaken. Pass på å ikke “koke” smøret, med må da kjøles ned litt før sukker og egg tilsettes.
Rør inn sukkeret, så eggene.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend inn 2/3 av nøttene.
Ha røren over i formen og dryss de siste nøttene og en klype havsalt på toppen.
Stek i midten av ovnen i 25-28 minutter.
Avkjøl og del i ruter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto